Sirop natural din menta

de lia maria in Sirop / Compot, 7 Mai 2011 | 3764 vizualizari

 

Un sirop deosebit de gustos si aromat, pe care-l putem folosi in creme , inghetate , la insiroparea blaturilor, in ceaiuri sau la prepararea bauturilor racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 200g menta proaspata
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • 1,5 L apa
  • Colorant alimentar (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop natural din menta:

Spalam frunzele proaspat culese, foarte bine sub jet de apa. Punem apa si zaharul, la fiert. Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam menta si lasam sub capac, sa infuzeze, cam 5’, pana ce menta, isi va schimba culoarea din verde intens in galbui, dupa care scoatem frunzele afara, cu o paleta cu gauri. Nu trebue lasate mai mult timp plantele, deoarece siropul va devein amarui. Adaugam mierea, punem capacul si lasam la foc mic sa fiarba 3-4 h, pana siropul se ingroasa bine. Facem testul cu picatura pe farfurie, daca sta margeluta, e gata, daca curge, mai lasam sa fiarba. Exact cum procedam la dulceturi. Cand este bine legat, adaugam putin colorant verde, alimentar, mai lasam sa dea 2-3 clocote dupa care oprim focul.

Intre timp ne-am pregatit 1-2 recipiente (sticle sau borcane) cu capac care se infileteaza. Strecuram siropul printr-o sita deasa, umplem recipientele si le punem capacele. Cand s-a racit, etichetam si depozitam in camara.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop natural din menta 103398
retete culinare - Sirop natural din menta 103399
retete culinare - Sirop natural din menta 103400
retete culinare - Sirop natural din menta 103401
retete culinare - Sirop natural din menta 103402
retete culinare - Sirop natural din menta 103403
retete culinare - Sirop natural din menta 103404
retete culinare - Sirop natural din menta 103405
retete culinare - Sirop natural din menta 103406
retete culinare - Sirop natural din menta 103407

COMENTARII (32)

MIUTA 1

09.05.2011, 12:35

Multumesc Lia,l-am trecut la favorite,excelent

lia maria 1

09.05.2011, 13:33

Miuta astept impresii

Dya Daniela Andrei 1

20.05.2011, 13:00

De cand am vazut prezentarea ii simteam gustul! Astazi il pergatesc si eu... sper sa imi iasa! pup cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18