Sirop trandafiri

de gaby_gabytza in Bauturi, 23 Iun 2013 | 975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 40 trandafiri
  • 2 l apa
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop trandafiri:

Petalele trandafirilor le intindem pe o hartie cca 10 minute pentru a se indeparta furnicile din ele.Dupa le clatim rapid intr-o apa. Stoarcem zeama de la o lamaie peste petale si frecam petalele pana cand lasa putina zeama.

Adaugam 2 l apa peste petale si le lasam asa cca 4 ore pentru a intra aroma petalelor in apa.

Dupa stoarcem bine petalele si apa de la trandafiri o amestecam cu kg de zahar.

Punem siropul la foc mediu si il fierbem pana scade la jumatate(el se mai ingroasa in timp ce se raceste)

 

COMENTARII (17)

ionela84 1

23.06.2013, 17:12

Stiu pe cineva care adora siropul acesta, deci daca si celui mai pretentios ii place in mod clar e excelent!Bravo Gaby

gaby_gabytza 1

23.06.2013, 17:35

va multumesc

gaby_gabytza 1

23.06.2013, 17:36

ms ionele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S