Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia

de mihaelar63 in Mezel de casa, 19 Noi 2018 | 11195 vizualizari

 

Un mezel de casa ce poate fi usor preparat. Noi am avut o slanina de mangalita afumata ce-mi parea foarte sarata. M-am gandit sa o transform prin fierbere in slanina fiarta cu boia si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr slanina afumata de mangalita
  • 2 foi de dafin
  • 2 ardei iuti
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura boia rosie dulce de ardei
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia:

  • Slanina afumata se taie in doua bucati aproximativ egale.
  • Spalati bucatile de slanina cu apa calda.
  • Increstati usor slanina formand mici patrate.
  • Prin increstare se patrunde mai repede la fierbere si se usturoiaza mai usor bucata in adancime.
  • Puneti bucatile de slanina la fiert cu foi de dafin si ardei iute.
  • Curatati usturoiul.
  • Pisati foarte marunt usturoiul prin presa speciala.
  • Usturoiul se amesteca cu putina apa sa fie ca o pasta.
  • Dupa 20 minute se scurge slaninuta de apa si, cat este calda, se unge bine cu usturoi.
  • Presarati deasupra cu boia dulce de ardei si piper.
  • Serviti dupa racire insotita cu ardei iuti, praz, ceapa rosie, verde sau chiar cu mustar.

                 

 

TIPS-URI

1

Nu am pus sare. Slanina afumata a fost excesiv sarata si prin fierbere a pierdut din sare.

2

Daca se fierbe prea mult slanina, ea devine gelatinoasa si neplacuta la servire.

3

Incercati cu o furculita si, daca reusiti sa intepati usor bucata de slanina, se opreste fierberea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Slanina fiarta in moare cu piper si boia