Slanina condimentata

de amalia01 in Porc, 16 Dec 2014 | 1227 vizualizari

 

Daca tot vin Sarbtorile, m-am gandit sa pregatesc o serie de preparate de sezon.

 

INGREDIENTE

  •  1 buc slanina de pe burta, cu tot cu sorici 
  • 1 capatana de usturoi 
  • 1 l zeama de varza 
  • sare 
  • boabe de piper 
  • boia 
  • 4 foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina condimentata:

Slanina proaspata se acopera cu sare grunjoasa si se lasa asa 2 zile.
Se curata de sare si se pune la fiert in zeama de varza; adaugi apa, atat cat sa fie bine acoperita slanina; adaugi piperul si foile de dafin; lasi la fiert cam 60 minute, astfel incat furculita sa intre cu usurinta in slanina.
Se scoate slanina pe o planseta de lemn, se unge bine cu usturoi pisat si se presara cu boia.
Dai la rece pana a doua zi.

O servesti taiata felii, acompaniata de salata de hrean si branza.

 

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

16.12.2014, 11:21

mihaelar63 1

16.12.2014, 12:12

Mai buna de 100 de ori decat orice salam

Rocsi 1

16.12.2014, 21:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D