Slanina cu boia fiarta in moare

de Panacris in Mezel de casa, 5 Ian 2019 | 7162 vizualizari

 

Tot ce e preparat de noi acasa e tare gustos. O "reteta romaneasca" pe pe timpul bunicilor. Se topeste in gura, la propriu, nu numai la figurat! Spor si pofta buna! 

 

INGREDIENTE

  • slanina subtire de pe pulpa din spate a lui Ghiță :D,
  • moare (zeama de varza) cca. 2000 ml,
  • usturoi cca. 6 catei,
  • mix de piper ( rosu, alb, verde, negru si coriandru) 1 lingura,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • boia de ardei dulce cca. 50 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina cu boia fiarta in moare:

Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti.

Apoi se scoate din zeama, se lasa la scurs si racit cca. 30 minute, apoi se presara boia de ardei dulce sau iute, dupa preferinta fiecaruia si se lasa la rece.

Se servesta cu paine de casa, alaturi de usturoi sau ceapa, dupa gustul fiecaruia.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cu boia fiarta in moare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Slanina afumata