Slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2013 | 22671 vizualizari

 

Sotul meu ar manca slanina din aceasta non stop si de aceea o prepar foarte des. Ma gandesc ca poate mai sunt iubitori de "sunca cu usturoi" pe aici si de aceea m-am gandit sa va dau reteta pe care o fac eu. Sursa de inspiratie: cevabun.ro

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. slanina cruda (subtirica);
  • 6 catei usturoi;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 lingura boabe piper;
  • 5-6 boabe ienibahar;
  • 2 l zeama de varza murata (daca nu aveti, faceti o saramura din 2 l apa si 1 lingura sare);
  • 2 linguri boia dulce;
  • 1 lingura ulei;
  • 1 lingurita sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi:

Punem zeama de varza la fiert cu 2 catei de usturoi (taiati feliute), dafin, piper, ienibahar.

Adaugam bucata de slanina si o fierbem 20-40 minute (depinde cat de groasa este). Daca furculita intra usor in ea inseamna ca e fiarta.

Scoatem slanina si o punem la presat intre doua tocatoare de lemn pana se raceste.

Restul de 4 catei de usturoi ii pisam, amestecam cu o lingura cu ulei si lingurita cu sare. Ungem cu acest amestec slaninuta racita si o punem la frigider pentru minim 2 ore.

Inlaturam cu dosul unui cutit usturoiul, presaram cu boia dulce, apasam cu dosul unei linguri (sau cu mainile), o taiem si servim.

Merge servita ca aperitiv, alaturi de un paharel cu tuica fiarta ;)

 

COMENTARII (23)

Patricia Iordache 1

26.03.2013, 16:13

COSTEO 1

16.04.2013, 11:36

bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Patricia Iordache 1

16.04.2013, 12:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S