Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

de mihaelar63 in Mezel de casa, 21 Mar 2021 | 3985 vizualizari

 

 Pe scurt slaninuta cu boia si usturoi. Pe la noi prin zona se zice slanina popricata - asa pe scurt. Adica cu poprica- cu boia de ardei. Probabil termenul vine de la ,, paprika ". Recent am deschis un borcan de castraveti in saramura extem de gustosi. Am gustat zeama castravetilor si am gasit-o foarte gustoasa. Daca se fierbe slaninuta in zeama de varza acra, de ce nu si in cea de castraveti ?

 

INGREDIENTE

  • 500 gr slanina de porc de pe burta - cu o dunga de carne de la porc de casa
  • 500 ml saramura de la castravetii murati inclusiv rondelele de hrean
  • 500 ml apa
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita piper bobe
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • 3 catei usturoi
  • piper negru macinat
  • sare-optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti:

  1. Bucata de slanina se spala si se pune la fiert in apa si saramura de pe castraveti .
  2. In lichidul ce fierbe se introduce si ceapa, foaia de dafin, bobele de piper si hreanul din muratura .
  3. Eu am fiert slaninuta la foc potrivit cam 40 minute.
  4. Se incearca cu o furculita daca are consistenta dorita.
  5. Dupa mine 40  minute a fost cam mult era suficient si 30, pentru ca nu imi place sa fie prea fiarta .
  6. Se scoate slaninuta din lichidul in care fierbe si se unge cu usturoiul dat prin presa .
  7. Slanina calda absoarbe mai bine gustul usturoiului.
  8.  Presarati pe deasupra boia dulce de ardei de calitate.
  9. Daca va place mai picanta cum este in cazul nostru se pune si piper negru macinat .
  10. Se pune slaninuta poricata sa se raceasca si se serveste dupa preferinata cu paine proaspata si legume .
  11.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prefer slanina de pe burta cu o dunga de carne .

2

Nu prepar cantitati mari decat cate o bucata mic care se degusta in maximum 2 zile .

3

Sarea se foloseste optional. Asta depinde cat de sarata este zeama castravetilor .

4

Sunt multumita de gustul slaninutei popricata si am sa repet experienta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

22.03.2021, 21:51

Catalina , mai ales ca slaninuta este de la porc de casa

dantes 1

23.03.2021, 09:56

Interesant!

Rahela Velicu 1

01.06.2021, 20:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cighiri din organe de porc