Smochine in aluat foietaj

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2016 | 2688 vizualizari

 

Smochinul a fost printre primele plante cultivate de om.
În Roma antică, smochinul era considerat un arbore sfânt pentru că, în mitul fundației, Romulus și Remus au fost alăptați de lupoaică sub un smochin.
În cartea genezei (3:7), după căderea în păcat Adam și Eva își acoperă goliciunea cu frunze de smochin.
Smochinul este amintit în Biblie și în Noul Testament, în evanghelii, cât și în Vechiul Testament, mai ales în Cântarea Cântărilor („Se pârguiesc florile în rodieri și roadele în smochini”).
Unul din capitolele Coranului este numit după smochin iar fructele sunt, de asemenea, menționate de nenumărate ori, profetul Mohamed considerându-le coborâte din Paradis deoarece „(...) fructele paradisiace nu au sâmburi (...)”.
Buddha a atins iluminarea sub copacul Bodhi, un bătrân smochin sfânt (Ficus religiosa).
Smochinul indian, Ficus bengalensis, este arborele național al Indiei.
 
Va prezint deci o reteta cu smochine :)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/smochine-in-aluat-foietaj.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 7 smochine proaspete
  • 7 felii de bacon
  • 75g feta
  • 1 lingura ulei de masline
  • cimbru
  • sare și piper
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 lingurite de lapte
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smochine in aluat foietaj:

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.

Se spală și se taie smochinele in cruce -nu le taiati complet.

Se fărâmițeaza branza feta si se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si putin cimbru .

Se adaugă sare și piper .

Umpleti smochinele cu acest amestec și învelițile in feliile de bacon.

Taiati cercuri de aluat foietat (un pic mai mari decat smochinele).

Înveliți smochinele în aluat . Am variat mai multe forme și modele.

Ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte.

Se da la cuptor aproximativ 20-30 de minute .

Se serveste ca aperitiv cu o salată verde bine asezonata sau cu felii de dovlecel usor rumenite si asezonate.

Bun smochin ! :)

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui feta cu o branza mai cremoasa tip camembert

Daca ti-a placut reteta noastra "Smochine in aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:13

mirela0911 1

16.10.2016, 09:52

Interesanta combinatie!

Rahela Velicu 1

16.10.2016, 12:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crenvusti umpluti