Smochine in aluat foietaj

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2016 | 213 vizualizari

 

Smochinul a fost printre primele plante cultivate de om.


În Roma antică, smochinul era considerat un arbore sfânt pentru că, în mitul fundației, Romulus și Remus au fost alăptați de lupoaică sub un smochin.


În cartea genezei (3:7), după căderea în păcat Adam și Eva își acoperă goliciunea cu frunze de smochin.


Smochinul este amintit în Biblie și în Noul Testament, în evanghelii, cât și în Vechiul Testament, mai ales în Cântarea Cântărilor („Se pârguiesc florile în rodieri și roadele în smochini”).


Unul din capitolele Coranului este numit după smochin iar fructele sunt, de asemenea, menționate de nenumărate ori, profetul Mohamed considerându-le coborâte din Paradis deoarece „(...) fructele paradisiace nu au sâmburi (...)”.


Buddha a atins iluminarea sub copacul Bodhi, un bătrân smochin sfânt (Ficus religiosa).


Smochinul indian, Ficus bengalensis, este arborele național al Indiei.


 


Va prezint deci o reteta cu smochine :)


http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/smochine-in-aluat-foietaj.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 7 smochine proaspete
  • 7 felii de bacon
  • 75g feta
  • 1 lingura ulei de masline
  • cimbru
  • sare și piper
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 lingurite de lapte
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smochine in aluat foietaj:

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.

Se spală și se taie smochinele in cruce -nu le taiati complet.

Se fărâmițeaza branza feta si se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si putin cimbru .

Se adaugă sare și piper .

Umpleti smochinele cu acest amestec și învelițile in feliile de bacon.

Taiati cercuri de aluat foietat (un pic mai mari decat smochinele).

Înveliți smochinele în aluat . Am variat mai multe forme și modele.

Ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte.

Se da la cuptor aproximativ 20-30 de minute .

Se serveste ca aperitiv cu o salată verde bine asezonata sau cu felii de dovlecel usor rumenite si asezonate.

Bun smochin ! :)

 

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui feta cu o branza mai cremoasa tip camembert

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459626
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459627
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459628
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459629
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459630
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459631
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459632
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459633
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459634
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459635
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459636
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459637
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459638
retete culinare - Smochine in aluat foietaj 459639

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:13

mirela0911 1

16.10.2016, 09:52

Interesanta combinatie!

noiinbucatarie 1

16.10.2016, 12:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L