Snickers Bars

de Lavinia in Prajituri, 31 Dec 2012 | 14843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 150 g nuci macinate
  • 50 g nuci tocate
  • 150 g zahar
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • Stratul de cioco alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • Crema:
  • 7 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers Bars:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si tare. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute.

Tapetam o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt si bagam blatul la cuptor pentru 25 de min(testul scobitorii)

Lasam blatul la racit si punem ciocolata alba topita peste el. Dam la rece si intre timp ne apucam de crema caramel.

Punem zaharul la caramelizat iar cand a prins o culoare maro nu foarte inchis stingem cu untul taiat bucatele.Separat amestecam faina cu laptele caldut si turnam peste caramel amestecand continuu pe foc mic pana se ingroasa(cel putin 15 min)

Intindem crema rece uniform peste blat si dam la frigider prajitura pentru minim 6 ore(eu am lasat-o peste noapte)

Portionam prajitura sub forma de batoane mai groase si glazuram cu ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Snickers Bars-0
Snickers Bars-1
Snickers Bars-2
Snickers Bars-3
Snickers Bars-4
Snickers Bars-5
Snickers Bars-6

COMENTARII (15)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

01.01.2013, 15:25

babi5

babi5 1

24.09.2013, 22:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!