Snitel de pui a la Toscana

de Rux in Pui, 14 Feb 2011 | 7183 vizualizari

 

Pentru o cina romantica ...merge perfect!
Snitel de pui delicios invelit cu cascaval si acoperit cu sos italian...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui feliati( pentru mai multe portii)
  • 3 oua
  • o cana de faina
  • ulei pentru prajit( palmier)
  • sare
  • felii de cascaval
  • sosul de rosii italian:
  • un pahar de vin alb( demidulce)
  • o lingura de ulei de masline
  • un catel mare de usturoi
  • frunzulite de rozmarin
  • piper
  • sare
  • o lingurita de zahar
  • 3 rosii cherry taiate in doua
  • 2 linguri bulion( sau suc) de rosii( facut in casa e ideal)  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de pui a la Toscana:

Batem pieptul de pui sarat inainte ca pentru snitel. Il trecem prin oul batut cu putina sare, apoi prin faina si il prajim. Il scurgem pe o hartie ( servet) de excesul de grasime . Punem snitelele intr-o tava de jena si acoperim fiecare bucata cu o felie de cascaval . Dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 min.

Intre timp facem sosul:

Intr-o tigaie punem vinul impreuna cu uleiul de masline si dam un clocot. Punem usturoiul, bulionul, rosiile si zaharul. Totul se desfasoara pe foc iute. Saram dupa gust, piperam apoi adaugam si rozmarinul. In 5-7 min avem un sos excelent. Scoatem puiul dupa 15 minute punem sosul deasupra si mai lasam inca 5 minute la cuptor. Scoatem si servim dupa dorinta...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Snitel de pui a la Toscana 85023
retete culinare - Snitel de pui a la Toscana 85024
retete culinare - Snitel de pui a la Toscana 85025

COMENTARII (85)

Rux 1

20.02.2011, 22:11

ExploraCuisine multumesc

Teo 1

20.02.2011, 22:41

m-ai convins, merita incercat!

Rux 1

20.02.2011, 22:49

Ma bucur Teo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D