Snitel de pui in sos de ciuperci si smantana

de RuxyRux in Pui, 18 Feb 2011 | 27366 vizualizari

 

Snitel crocant in crusta de pesmet cu sos delicios de ciupercute si smantana , va invit virtual la masa...

 

INGREDIENTE

  • Pentru snitele:
  • 3 piepti de pui medii taiati ca pentru snitele
  • 1/2 pachet pesmet
  • 3 pua
  • 2 linguri faina
  • sare
  • o cana de ulei penrtu prajit( palmier)
  • Pentru sos:
  • 7 ciupercute medii
  • 40 gr unt
  • 200 gr smanatana
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara( optional)  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de pui in sos de ciuperci si smantana:

Batem feliile de piept, le saram si le lasam deoparte. Batem ouale intr-un vas cu un praf de sare si le amestecam cu doua linguri de faina. Punem pesmetul pe o farfurie. Trecem fiecare felie de snitel prin oul cu faina si apoi bine prin pesmet si le prajim in ulei cu grija sa nu le ardem. Le intoarcem de cate doua ori pe fiecare parte( eu asa procedez). Le scoatem pe o farfurie dupa ce le scurgem bine de ulei.

Facem sosul:

Punem in tigaia pregatita untul la foc mic, il topim si adaugam ciupercutele taiate felii. Le sotam cinci minute. Faina o amestecam intr-un bol cu cateva linguri de lapte cu grija sa nu faca cocoloase apoi turnam tot laptele. Punem in tigaie peste ciuperci. Mai lasam doua trei minute si punem si smantana. Lasam pe foc zece minute amestecand cu grija sa nu ardem sosul. Potrivim de sare, adaugam piperul si nucsoara (optional).

Si servim sosul peste snitel , avand grija sa avem si o salata buna alaturi..

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui in sos de ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos cu ciuperci si piept de pui