Snitel De Vita Cu Piure De Cartofi Ca La Mama

de Anamaria Cook in Mancaruri cu carne, 4 Noi 2012 | 1397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cotlete vita
  • 3 oua
  • 100-150g faina
  • 3-4 cartofi
  • lapte si unt pentru piure
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel De Vita Cu Piure De Cartofi Ca La Mama:

  Asezati cotletul de vita pe o suprafata de lucru plana si acoperiti cu folie alimentara.

  Bateti carnea (nu foarte energic sa nu se rupa) cu un facalet sau un ciocan pentru snitele pana ce carnea se fragezeste si se subtiaza cam de 2-3 mm.

  Presarati cu un praf de sare si piper si asezati deoparte pe o farfurie.

  Bateti ouale cu o furculita (eu am pus si un praf de sare si paprika in ou).

  Puneti faina pe o farfurie intinsa, dati carnea prin faiana apoi prin ou si prajiti in putin ulei pe ambele parti pana ce se formeaza o crusta crocanta si aurie.

  Fierbeti cartofii in apa cu un praf de sare. Cand acestia s-au fiert scurgeti apa, adaugati putin unt si lapte (dupa gust) si pasati cartofii cu o furculita sau o paleta pentru piure. Potriviti de sare si piper.

Eu am servit alaturi de o salata mmediteraneana.

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Snitel De Vita Cu Piure De Cartofi Ca La Mama-0
Snitel De Vita Cu Piure De Cartofi Ca La Mama-1
Snitel De Vita Cu Piure De Cartofi Ca La Mama-2
Snitel De Vita Cu Piure De Cartofi Ca La Mama-3
Snitel De Vita Cu Piure De Cartofi Ca La Mama-4
Snitel De Vita Cu Piure De Cartofi Ca La Mama-5

COMENTARII (22)

Anamaria Cook 1

06.11.2012, 00:47

Cum sa nu am pentru toata lumea

dobrezaira 1

06.11.2012, 16:28

gustos si satios

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04