Snitel din parizer cu cartofi natur si branza

de Patricia Iordache in Mancaruri cu carne, 23 Iul 2013 | 4403 vizualizari

 

Nu sunt deloc adepta consumului de mezeluri din comert insa, uneori trebuie sa recunosc ca mai gust cate ceva. De aceasta data m-am gandit sa fac niste snitele din parizer asa cum mancam in copilarie. Garnitura de cartofi natur s-a potrivit de minune!

 

INGREDIENTE

  • Pentru snitele:
  • 6 felii parizer taranesc (diametru mare);
  • 1 ou mare (sau 2 mici);
  • sare;
  • piper;
  • 3-4 linguri cu faina;
  • ulei (pentru prajit);
  • Pentru garnitura:
  • 6 cartofi potriviti;
  • apa (pentru fiert cartofii);
  • putina sare;
  • 1 lingura cu ulei;
  • patrunjel proaspat;
  • 150 gr. branza de oaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel din parizer cu cartofi natur si branza:

Cum preparam snitelele:

Taiem feliile de parizer in doua, pe jumatate.

Batem oul cu putin sare si adaugam putin piper. In alt vas punem faina.

Luam fiecare jumatate de felie de parizer si o dam prin faina, ou, faina. Punem felia in baia de ulei fierbinte. Procedam asa cu toate feliile de parizer.

Cand s-au rumenit pe scoatem pe servetele de bucatarie pentru a elimina surplusul de ulei.

Cum preparam carofii natur:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.

Ii punem intr-un vas, ii acoperim cu apa rece, presaram sare si o lingura de ulei.

Acoperim cu un capac si in momentul in care apa incepe sa fiarba ii lasam 20 minute cu capacul pus intr-o parte.

Cand sunt fierti, scurgem apa si punem cartofii pe farfurie. Asezam alaturi snitelele din parizer, radem branza de oaie, presaram patrunjel proaspat tocat si servim.

 

COMENTARII (35)

COSTEO 1

24.07.2013, 18:01

Super bun si gustos!

Patricia Iordache 1

24.07.2013, 18:34

Ina...ma bucur ca ti-am amintit!

Patricia Iordache 1

24.07.2013, 18:34

Costeo...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S