Snitel mozaic- rulat

de Sidy in Porc, 27 Sep 2011 | 19157 vizualizari

 

Snitelul este un fel de mâncare în bucătăria austriacă, compus dintr o bucata de carne batuta subtire cu ciocanul , data prin faina , ou si pesmet, apoi prajita. La noi in vestul tarii veti gasi un snitel mozaic -Cordon bleu, cotlet de porc cu cascaval si sunca dar umplut cu ciuperci.
Va poftesc la masa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet porc
  • 250 g prosciutto crudo(sunca afumata natural)
  • 250 g cascaval feliat
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa verde
  • 3-4 linguri faina
  • 3 oua
  • 3-4 linguri pesmet
  • coriandru macinat
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel verde
  • ulei
  • 30 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel mozaic- rulat:

Cotletul se taie felii cam de un centimetru grosime.Fiecare felie se introduce intre doua foi de plastic (intr-o punga) si se bat bine pe ambele parti avand grija sa nu se rupa.
Dupa ce toate feliile sunt batute , le asezonam cu sare, piper si boia  , le acoperim si le dam la rece pentru cateva ore.
Ardeiul gras il taiem felii.
Ceapa verde taiata marunt o sotam in unt , apoi adaugam ciupercile spalate si taiate subtire.Le sotam 5 minute in apa lasata de ele apoi adaugam putin patrunjel verde si le asezonam(aici punem si coriandrul).Le dam deoparte sa se raceasca.
Luam de la rece feliile de cotlet si pe fiecare in parte asezam cate o felie de cascaval, una de prosciutto crudo, ardei gras, o lingurita de ciuperci si fire de patrunjel verde.Rulam cu grija snitelul , ca pe o sarmaluta si il fixam cu cate o scobitoare.
Procedam la fel cu fiecare felie de cotlet.
Punem o tigaie cu putin ulei la incalzit, dam fiecare snitel prin faina, ou batut si pesmet , apoi il prajim in uleiul incins, pe toate partile la foc moderat.
Cand sunt gata snitelele, le taiem in doua oblic si le servim alaturi de cartofi piure si salata verde.
Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Bucatile de snitel mozaic ramase, se pot servi reci ca aperitiv, taiate in felii subtiri.

RETETA IN IMAGINI

Snitel mozaic- rulat-0
Snitel mozaic- rulat-1
Snitel mozaic- rulat-2
Snitel mozaic- rulat-3
Snitel mozaic- rulat-4
Snitel mozaic- rulat-5
Snitel mozaic- rulat-6
Snitel mozaic- rulat-7
Snitel mozaic- rulat-8
Snitel mozaic- rulat-9

COMENTARII (19)

jolygina 1

29.09.2011, 09:38

foarte bun

Lau 1

03.10.2011, 08:34

ce bine arata

mamaieelena 1

04.10.2011, 18:55

bun rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04