Snitele de porc in crusta de cartofi

de merisor in Porc, 17 Feb 2016 | 2700 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la un bucataras dragalas - Mihaela63 si am zis ca trebuie incercata neaparat.


Ne plac snitelele tare mult, cred ca nu e saptamana in care sa nu fac, cel putin odata si imi place sa diversific compozitia de oua prin care le trec.


Pot sa spun ca ne-a placut si aceasta varianta si nu a mai fost nevoie sa prepar si garnitura de cartofi la ele.


Multzu, Mihaela, pentru inspiratie!


 

 

INGREDIENTE

  • 500 g file de porc
  • sare
  • piper
  • 4 cartofi medii
  • 4 oua micute
  • 2 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g cascaval ras
  • ulei de palmier pentru prajit
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de porc in crusta de cartofi:

De la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele.

Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit.

Ce-i drept, sunt mai gustoase cele prajite, dar sunt mai sanatoase cele de la cuptor.

Deci, batem fileurile de carne bine, cu ciocanul de snitele, apoi le condimentam cu sare si piper si le lasam la odihnit 5-6 minute, pentru a patrunde sarea usor in ele.

Curatam cartofii, ii spalam si ii dam pe razatoarea mare, apoi ii scurgem usor si ii amestecam cu ouale, sare, piper, faina si pesmetul.

Punem la inceput faina, apoi completam cu pesmetul, pana obtinem o compozitie omogena.

Luam cate o bucata de carne in mana si asezam peste ea din compozitia de cartofi si pe o parte si pe cealalta, asa incat sa o acoperim bine.

Asezam apoi snitelul astfel format, in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Procedam la fel si cu restul snitelelor, pana cand se umple tava.

Le stropim apoi, usor, cu ulei de masline si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana cand se rumenesc.

In ultimele 5 minute, adaugam deasupra lor si cascavalul ras, pentru a se gratina frumos.

Restul snitelelor le prajim in ulei incins, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.

Eu am folosit ulei de palmier, este mai rezistent la prajire si mai sanatos.

 

 

TIPS-URI

1

In compozitia de cartofi se poate adauga si cascaval ras, sau parmezan.

2

As recomanda sa nu se scurga cartofii de tot, de sucul lor, pentru a nu iesi crusta prea uscata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Snitele de porc in crusta de cartofi 428524
retete culinare - Snitele de porc in crusta de cartofi 428525
retete culinare - Snitele de porc in crusta de cartofi 428526
retete culinare - Snitele de porc in crusta de cartofi 428527
retete culinare - Snitele de porc in crusta de cartofi 428528
retete culinare - Snitele de porc in crusta de cartofi 428529
retete culinare - Snitele de porc in crusta de cartofi 428530
retete culinare - Snitele de porc in crusta de cartofi 428531
retete culinare - Snitele de porc in crusta de cartofi 428532
retete culinare - Snitele de porc in crusta de cartofi 428533
retete culinare - Snitele de porc in crusta de cartofi 428534

COMENTARII (34)

mamaieelena 1

20.02.2016, 18:51

bune

merisor 1

21.02.2016, 16:30

Multumesc tuturor!

laura_n 1

22.02.2016, 12:33

ce faine! si chiar mai ok la cuptor. Poate incerc si eu int-o zi saptamana asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D