Snitele de pui cu piure de cartofi si sote de mazare

de Roxana in Mancaruri cu carne, 18 Mai 2010 | 3173 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de pui
  • 2 oua
  • jumate kg de cartofi
  • 250 gr mazare verde
  • 150ml smantana
  • 2 cani lapte
  • o lingura margarina
  • sare, piper
  • faina, pesmet
  • un catel usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de pui cu piure de cartofi si sote de mazare:

Curatam si taiem cartofii si ii punem la fiert cu putina sare. Cand au fiert ii scurgem, adaugam margarina si putin lapte si ii facem piure. Lapte puneti cat de moale va place piureul.

Taiem pieptul de pui in 2 si condimentam cu sare si piper. Batem ouale, punem faina si pesmetul in farfurii separate. Dam pieptul condimentat prin faina, ou si pesmet si prajim in ulei.

Pentru sote-ul de mazare: eu am folosit mazare de la congelator, pe care am tinuto 5 minute in apa fiarta, nu am fiert-o. Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si cand s-a incins punem ustoroiul maruntit. Imediat dupa usturoi(trebuie sa avem grija sa nu-l ardem) punem o lingura de faina si incorporam, apoi adaugam smantana si cam o cana de lapte (depinde cat de lichida e smantana), fierbem 5 minute si punem mazarea. Fierbem cu mazarea alte 5 minute si gata :)

 

COMENTARII (9)

Roxana

Roxana 1

18.05.2010, 11:28

rivka...merge marar foarte bine doar ca mie numi place

Roxana

Roxana 1

18.05.2010, 11:28

mena, rocsi multumesc

Roxana

Roxana 1

18.05.2010, 11:29

nadina, am pentru toata lumea, ia iesit mai mult decat ma asteptam

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!