Snitele de pui in crusta de cartofi la cuptor

de Rocsi in Pui, 30 Aug 2012 | 2556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 200 gr smantana
  • 4-5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 varf de cutit busuioc uscat
  • 50 gr unt
  • faina pentru tavalit puiul
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de pui in crusta de cartofi la cuptor:

Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet
Il taiem bucati subtirele pentru a nu mai le bate cu ciocanul de snitele, le condimentam cu sare si piper.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii dam pe razatoarea mica.
Zeama ce o lasa o stoarcem bine.
Intr-un bol mixam ouale cu smantana.
Adaugam cartofii, sare, piper, boia de ardei,mararul si busuiocul.
Amestecam cu o lingura toate ingrdientele.
Punem hartie de copt intr-o tava si o ungem cu unt.
Pe o farfurie turnam putina faina alba.
Trecem fiecare bucata de pui prin faina, apoi prin amestecul de cartofi si le asezam in tava.

Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Cand prind o crusta aurie inseamna ca sunt facute( putem incerca cu o scobitoare puiul sa vedem daca este bine patuns).
Le scoatem la racorit si servim.
Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

Snitele de pui in crusta de cartofi la cuptor-0
Snitele de pui in crusta de cartofi la cuptor-1
Snitele de pui in crusta de cartofi la cuptor-2

COMENTARII (48)

Rocsi 1

30.08.2012, 23:41

Am vazut Ana si ma bucur din suflet ca ai incercat reteta, dar mai ales ca ti-a placut

RoXx 1

02.10.2012, 16:38

wow cred ca e super bun am sa incerc

Rocsi 1

02.10.2012, 22:08

Da sunt foarte gustoase!Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41