Snitele din piept de pui cu "Ouzi"

de Mihaela11_jo in Pui, 11 Apr 2012 | 2640 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru snitele
  • 2 piepti de pui dezosati
  • condiment pentru pui macinat: all spice,cuisoare,coriandru,ghimbir, cardamom,scortisoara,foi de dafin
  • 3 oua
  • sare dupa gust
  • 4 linguri de faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru “ouzi
  • 2 pahare orez Basmati
  • 1/2 kg carne de vita macinata
  • 1 pachet mazare congelata
  • 4 linguri condiment mixt pentru carne( all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb, piper negru) macinat
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub Maggi de pui
  • 4 pahare apa
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 1/2 cana seminte de pin
  • 1/2 cana seminte de migdale ( taiate in sferturi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele din piept de pui cu "Ouzi":

Snitelele de piept de pui

Pieptul de pui dezosat se feliaza ,se bate usor cu ciocanul pentru snitele si se sareaza si condimenteaza. Ouale se bat cu sare si piper dupa gust. Se dau snitele prin faina si apoi prin ouale batute ; se prajesc in ulei la foc mediu pana se rumenesc.

“Ouzi”

Se pune mazarea la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce a fiert se scurge de apa si se aseaza pe un platou.

Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul de porumb si se prajesc intai semintele de pin, apoi semintele de migdale.Ii dau o aroma speciala uleiului. In acelasi ulei se adauga carnea cu 1 lingurita de sare si 2 lingurit condiment mixt; se prajeste bine , pana apa a scazut. Se scoate pe un platou. In aceeasi cratita se adauga apa, condimentele, sarea si cubul de Maggi. Cand apa incepe sa fiarba se adauga orezul basmati oparit si spalat. Se fierbe 20 minute si se mai lasa in cratita 5 minute, acoperit cu carnea de vita si mazarea verde. Se scoate intr-o tava cu peretii mai inalti si se amesteca cu carnea si mazarea, pentru a fi repartizate uniform.

O alta alternativa de servire este ca se puna orezul pe un platou, apoi un strat de carne macinata si deasupra mazarea; se presara cu semintele de pin si migdale prajite. Se aseaza pe o farfurie si se decoreaza cu semintele de pin si de migdale. Este foarte usor de preparat, foarte aromat si aspectuos.

Se serveste cu snitelele de piept de pui cu salata de ardei copti sau orice alt fel de salata.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Snitele din piept de pui cu "Ouzi"-0
Snitele din piept de pui cu "Ouzi"-1
Snitele din piept de pui cu "Ouzi"-2
Snitele din piept de pui cu "Ouzi"-3
Snitele din piept de pui cu "Ouzi"-4
Snitele din piept de pui cu "Ouzi"-5
Snitele din piept de pui cu "Ouzi"-6
Snitele din piept de pui cu "Ouzi"-7
Snitele din piept de pui cu "Ouzi"-8

COMENTARII (26)

stradivarius

stradivarius 1

10.07.2012, 17:13

excelenta prezentare!

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

13.07.2012, 00:01

Multumesc Tamara

Panacris

Panacris 1

11.06.2014, 08:55

Interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!