Snitele din piept de pui cu "Ouzi"

de Mihaela11_jo in Pui, 11 Apr 2012 | 5065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru snitele
  • 2 piepti de pui dezosati
  • condiment pentru pui macinat: all spice,cuisoare,coriandru,ghimbir, cardamom,scortisoara,foi de dafin
  • 3 oua
  • sare dupa gust
  • 4 linguri de faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru “ouzi
  • 2 pahare orez Basmati
  • 1/2 kg carne de vita macinata
  • 1 pachet mazare congelata
  • 4 linguri condiment mixt pentru carne( all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb, piper negru) macinat
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub Maggi de pui
  • 4 pahare apa
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 1/2 cana seminte de pin
  • 1/2 cana seminte de migdale ( taiate in sferturi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele din piept de pui cu "Ouzi":

Snitelele de piept de pui

Pieptul de pui dezosat se feliaza ,se bate usor cu ciocanul pentru snitele si se sareaza si condimenteaza. Ouale se bat cu sare si piper dupa gust. Se dau snitele prin faina si apoi prin ouale batute ; se prajesc in ulei la foc mediu pana se rumenesc.

“Ouzi”

Se pune mazarea la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce a fiert se scurge de apa si se aseaza pe un platou.

Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul de porumb si se prajesc intai semintele de pin, apoi semintele de migdale.Ii dau o aroma speciala uleiului. In acelasi ulei se adauga carnea cu 1 lingurita de sare si 2 lingurit condiment mixt; se prajeste bine , pana apa a scazut. Se scoate pe un platou. In aceeasi cratita se adauga apa, condimentele, sarea si cubul de Maggi. Cand apa incepe sa fiarba se adauga orezul basmati oparit si spalat. Se fierbe 20 minute si se mai lasa in cratita 5 minute, acoperit cu carnea de vita si mazarea verde. Se scoate intr-o tava cu peretii mai inalti si se amesteca cu carnea si mazarea, pentru a fi repartizate uniform.

O alta alternativa de servire este ca se puna orezul pe un platou, apoi un strat de carne macinata si deasupra mazarea; se presara cu semintele de pin si migdale prajite. Se aseaza pe o farfurie si se decoreaza cu semintele de pin si de migdale. Este foarte usor de preparat, foarte aromat si aspectuos.

Se serveste cu snitelele de piept de pui cu salata de ardei copti sau orice alt fel de salata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele din piept de pui cu "Ouzi"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu cascaval