Socata

de Patricia Iordache in Bauturi, 18 Mai 2013 | 3148 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la mama mea. A iesit o socata atat de buna incat trebuie sa va spun si voua reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 9 litri de socata:
  • 10 l apa;
  • 1 pumn plin cu floare scuturata (sau 7 flori de soc);
  • 1 kg zahar;
  • 60 ml. otet;
  • 60 ml. zeama lamaie (aproximativ 2 lamai);
  • coaja de la 2 lamai (taiata bucati mari);
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se pun toate ingredientele intr-un vas incapator (eu am pus intr-un borcan pentru muraturi), acoperim vasul cu o hartie si lasam pentru 5-6 zile la macerat, la temperatura camerei.

Amestecam in lichidul obtinut cam de 2 ori pe zi (dimineata si seara).

Cand incepe sa faca spuma (sa fermenteze), o strecuram si o punem in sticle pe care le inchidem si le depozitam la frigider.

Este perfecta pentru zilele calduroase! ;)

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile mentionate obtineti 9 litri de socata.

RETETA IN IMAGINI

Socata-0
Socata-1

COMENTARII (31)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

19.05.2013, 09:45

nuky

nuky 1

14.07.2013, 14:51

Spune-mi te rog,nu se simte mirosul si gustul de otet in socata?ce rost are otetul si daca e cel de mere cu miere?Merci pt raspuns anticipat,Violeta

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

14.07.2013, 15:10

Bine ai venit pe la mine. Nu-ti face probleme din cauza otetului, nu va fi prezent gustul acestuia in socata. Otetul ajuta la fermentare. Nu am incercat cu otet de mere cu miere, asa ca nu stiu ce sfat sa-ti dau. Reteta mea a fost incercata de bucataras Constelatialeu (gasesti aici http://www.bucataras.ro/retete/socata-46442.html). Te pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!