Socata

de Constelatialeu in Bauturi, 21 Mai 2013 | 1727 vizualizari

 

In fiecare an ziceam ca fac si ma trezeam ca iar trecea vremea socului si nu apucam sa mai fac.Anul asta am cules in trei randuri flori,noroc cu Patricia,de la care m-am inspirat si cu reteta,ca ''m-a tras'' de codite si m-am mobilizat.Am adaptat un pic reteta ,ca m-am trezit ca nu mai am nici un borcan de 10 l,asa ca am folosit oala de inox de 8 l.

 

INGREDIENTE

  • 8 l apa
  • 1 kg.zahar
  • 3 lamai
  • 40 ml otet
  • 12 flori de soc
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Am spalat bine florile sa scapam de impuritati ( gandaceii aia mici si negri).Intr-o oala de inox am pus apa,zaharul,lamaile taiate si stoarse de zeama,otetul ,sarea de lamaie si florile.Am acoperit cratita cu folie alimentara .Am amestecat dimineata si seara ,dupa 4 zile in care a stat la temperatura camerei,am pus socata in sticle si am dat-o la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Socata 229759
retete culinare - Socata 229760
retete culinare - Socata 229761
retete culinare - Socata 229762
retete culinare - Socata 229763

COMENTARII (24)

Patricia Iordache 1

21.05.2013, 14:53

Ma bucur ca s-a nimerit sa fie pe gustul tau

Cris2711 1

21.05.2013, 16:03

la noi inca nu a aparut,este foarte rece,beau de la tine

Constelatialeu 1

21.05.2013, 16:19

Crisulino cu placere te servesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55