Socata fara drojdie

de Rocsi in Bauturi, 7 Iun 2013 | 3174 vizualizari

 

E pentru prima data cand fac socata fara drojdie. Noi mereu o pregatim doar cu drojdia si doar asa stiam sa fac. Insa cum de ceva timp eu nu mai beau deloc acidulat, nici sucuri din comert si cum aveam pofta de socata am ales sa fac varianta fara drojdie. Sincer nu ma asteptam sa iasa asa buna. Merita incercata reteta daca va place mult socata si nu doriti sa aiba acid!

 

INGREDIENTE

  • 5 litri apa plata
  • 2 lamai mari
  • 550 gr zahar
  • 8 flori de soc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata fara drojdie:

Florile de soc le punem 5 minute intr-un bol cu apa rece sa iese mizeria si gazulitele.

Intr-un borcan de 6 litri din sticla punem apa cu zaharul si amestecam pana ce acesta din urma se dizolva complet. Stoarcem sucul de la o lamaie si jumatate si il punem peste siropul de mai sus. Restul de lamaie o taiem feliute o punem in borcan, dam drumul si florilor de soc. Amestecam bine cu o lingura de lemn, acoperim borcanul cu o folie alimentara si o lasam sa stea la loc luminos si insorit daca se poate, circa 3 zile. In acest timp mai invartim in ea de 2-3 ori pe zi.

Dupa ce s-a facut, o strecuram, o punem in sticle si o dam la rece.

Un deliciu racoritor!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Socata fara drojdie 234343
retete culinare - Socata fara drojdie 234344
retete culinare - Socata fara drojdie 383354
retete culinare - Socata fara drojdie 383355
retete culinare - Socata fara drojdie 383356

COMENTARII (36)

Rocsi 1

08.06.2013, 22:10

Iri

Rocsi 1

08.06.2013, 22:10

Adry multumesc

Rocsi 1

08.06.2013, 22:11

Mena cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!