Socata mea de anul acesta

de elucubratiiculinare in Bauturi, 3 Iul 2016 | 269 vizualizari

 

tot cu intarziere, poate va ajuta la anul...

 

INGREDIENTE

  • 8-10 flori mari de soc
  • 2 lămâi feliate
  • 500 g zahăr alb / zahăr brun / miere
  • 5 litri apă plată
  • 2-3 g drojdie uscată sau 6-8 boabe orez
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata mea de anul acesta:

Dacă ați cules voi florile de soc, atunci știți dacă trebuiesc spălate sau nu. De preferat ar fi să nu se spele, pentru a nu se pierde aroma. Se aleg florile de micile impurități, gâze sau alte crenguțe. În cazul în care se alege spălarea acestora, ele se scufundă foarte puțin în apă rece. Se pun florile într-un borcan cu apa și feliile de lămâie.  Dacă nu vă place gustul cojii de lămâie, una din lămâi se poate stoarce și se adaugă doar sucul ei. Punem borcanul acoperit cu o farfurioară într-un loc ferit de lumină. A doua zi adăugăm zahărul și drojdia sau boabele de orez. Dacă nu vreți o socată acidulată, optați pentru boabele de orez - gustul de soc se simte chiar mai bine. Se va amesteca în borcan de câte 2-3 ori pe zi. După 3 zile apa va căpăta o culoare gălbuie. Se strecoară printr-o sită deasă, se pune la sticle și se dă la rece. În cazul în care folosiți drojdie atenție la deschiderea sticlelor pentru că are ceva mai mult acid. Se servește ca atare, adăugând după preferințe felii de lămâie, frunze de mentă  și gheață  (dar atenție că o diluați).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Socata mea de anul acesta 449490
retete culinare - Socata mea de anul acesta 449491
retete culinare - Socata mea de anul acesta 449492
retete culinare - Socata mea de anul acesta 449493
retete culinare - Socata mea de anul acesta 449494

COMENTARII (5)

Rocsi 1

03.07.2016, 19:25

Mmm super buna. Eu am niste floare uscata de soc si mai fac cu aia. Iese tare buna!

Satisfyyourcravings 1

03.07.2016, 20:54

Super!

dantes 1

04.07.2016, 14:12

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S