Socata reteta bunicii

de Angelica in Bauturi, 13 Iun 2013 | 8056 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
O bautura minune,unica in an! Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 10 flori mari de soc
  • 300 gr.zahar (sau de miere de albine)
  • 5 gr.de drojdie
  • 2 lamii taiate felii
  • 1 steluta de anason
  • 1 baton de scortisoara
  • 5 litri de apa plata
  • 1 borcan cat mai mare(daca aveti de 5 litri)
  • o lingura de lemn o bucata de tifon curata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Punem in borcan apa,drojdia,zaharul sau mierea de albine,steluta de anason,batonul de scortisoara si amestecam foarte bine,pana mierea si drojdia sunt dizolvate complet. Adaugam apoi florile de soc spalate si cu o lingura de lemn le scufundam in apa. Punem apoi in borcan si feliile de lamaie. Acoperim borcanul cu un tifon curat si lasam sa stea peste noapte.

A doua zi amestecam usor cu o lingura de lemn ,apoi punem din nou tifonul si lasam sa stea borcanul intr-un loc insorit timp de doua zile.Din cand in cand mai amestecam in borcan cu aceeasi lingura de lemn. Dupa aceste doua zile, socata va capata un gust dulce-acrisor si se va tulbura. Cand este gata ,o strecuram printr-un tifon si apoi o servim rece.Cine doreste poate servi socata cu felii de lamaie alaturi.

Pofta mare va doresc si mult spor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

13.06.2013, 11:44

Un pahar servesc si eu cu socata

Sim0na 1

14.06.2013, 09:53

Tare buna cred ca este!

Angelica 1

20.06.2013, 10:55

Fete mersi tare mutl!!!Dau socata la toata lumea!...haideti la mine ca tare mult mi-ar placea
Va pup cu drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii