Şodou

de Tabita _ in Bauturi, 9 Mar 2013 | 8147 vizualizari

 

Este o bautura pe care o beam deseori in copilarie cand ne durea gatul sau eram raciti. Este usor de facut, buna la gust, nutritiva si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 1 galbenus de ou (crud)
  • 1 lingura zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şodou:

Se incalzeste laptele si cand incepe sa fiarba, stingem focul.

Galbenusul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se ia cate o lingura din lapte si se adauga peste galbenus, amestecand.

Cand amestecul de lapte si galbenus e destul de lichid, se toarna in restul de lapte.

Atentie : nu se adauga galbenusul direct peste laptele fierbinte pentru ca se va coagula galbenusul.

TIPS-URI

1

Se poate adauga miere sau esenta de rom.

2

Se serveste doar proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Şodou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Tabita _ 1

10.03.2013, 01:36

Motan

pic20 1

01.04.2013, 03:41

la aceasta reteta sunt unele chichite esentiale :
galbenusul de ou sa fie pe cat de posibil cat mai proaspat sisa se evite cel de rata -! deoare ce este posibil ca acestea sa fie infestate cu salmonele!-, si de preferat ca acestea sa fie de provenienta bio -unele ferme avicole mai au prostul obicei ca in hrana pasarilor sa mai bage si ceva compusi pe baza de hormoni pt a creste productia -

Tabita _ 1

01.04.2013, 09:18

Sunt binevenite aceste chichite.
Adevarul e ca nici nu m-am gandit sa fie altfel decat cat mai bio.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vin fiert aromat