Soleanka - Supa rusesca de carne

de Ksenya in Supe, 26 Ian 2016 | 1324 vizualizari

 

Aceasta supa este foarte cunoscuta si apreciata.


Exista 3 feluiri de Soleanka: de peste, ciuperci si carne.


Astazi v-o prezint mai intai pe cea de carne, urmeaza si celelalte :).

 

INGREDIENTE

  • 4 litri de supa din: carne vita 500-600 g, 4,5 litri apa , o ceapa, 2 boabe de ienibahar, 1 foaie dafin, putina sare
  • 300 g pastrama
  • 300 g salam afumat eu am pus “Taranesc”
  • 300 g parizer “Taranesc”
  • 1 ceapa
  • 3 castraveti murati
  • 1lingura capere (optional)
  • 80g masline
  • 2 linguri unt
  • 2 cutii rosii decojite
  • 1 lingura ulei
  • Sare
  • Piper
  • Smantana la servit
  • Patrunjel
  • Feliute de lamiae
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soleanka - Supa rusesca de carne:

Intr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert  cam 40 minute.

Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta, punem ienibaharul si foaia de dafin, mai lasam 5 minute la fiert.

Oprim flacara, scoatem carnea din supa si o dam deoparte. Supa o strecuram. Intr-o tigaie punem castravetii taiati julienne, turnam un pic de supa si-i lasam la inabusit cam 15 minute, dupa care adaugam in supa. In aceiasi tigaie, calim ceapa in 1 lingura ulei si 2 linguri unt, adaugam un pic de sare ca sa se inmoaie mai repede ceapa.

Cand ceapa capata o nuanta usor aurie, adaugam rosile decojite si pasate in prealabil, mai lasam 3 minute dupa care adaugam in oala cu supa, scoatem oasele de pe carnesi o taiaem feliute, la fel procedam cu salamul, parizerul si pastrama, adaugam in supa.

Maslinele le clatim in apa, caperele le scurgem de saramura, apoi le adaugam si pe ele in supa. Lasam sa fiarba 15 minute la foc potrivit.

Potrivim de sare si piper, oprim flacara si lasam 25 minute sa se aseze.

Se serveste cu smantana, o feliuta de lamaie, patrunjel proaspat si 1-2 masline.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate prepara din ce aveti prin frigider ramas dupa petrecere(de la aperetive) salamuri ,pastrame,afumaturi.

2

atentie la calitul cepei, de ea depinde gustul supei

RETETA IN IMAGINI

Soleanka - Supa rusesca de carne-0
Soleanka - Supa rusesca de carne-1
Soleanka - Supa rusesca de carne-2
Soleanka - Supa rusesca de carne-3
Soleanka - Supa rusesca de carne-4
Soleanka - Supa rusesca de carne-5
Soleanka - Supa rusesca de carne-6
Soleanka - Supa rusesca de carne-7
Soleanka - Supa rusesca de carne-8
Soleanka - Supa rusesca de carne-9
Soleanka - Supa rusesca de carne-10

COMENTARII (15)

miki_a

miki_a 1

28.01.2016, 12:12

Ksenya, , ma bucur tare mult ca ne aduci retete autentice! Bucataria ruseasca e foarte frumoasa si variata (dar mai putin cunoscuta)! Felicitari!

laura_n

laura_n 1

28.01.2016, 17:03

gro-za-va! imi place tot ce ne aduci, si mai ales cum le prezinti!

mihaelar63

mihaelar63 1

29.01.2016, 09:18

Imi place foarte mult . Precis am sa o testez

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!