Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie

de laylalala in Peste, 12 Iun 2010 | 11386 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru somn

  • 1 somn (de aprox. 1kg)
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline piperat
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • sare de mare
  • 2-3 maini de amestec de ierburi proaspete, tocate marunt (coriandru, lamaita,marar, patrunjel, cimbru)

Pentru cartofi si sos

  • 500 gr cartofi noi
  • 1 mana frunze proaspete de menta
  • 40 gr amidon alimentar
  • 200 ml vermouth
  • 500 ml lapte
  • 1 lamaie, feliata subtire
  • 1 lingurita zahar
  • sare de mare si piper alb, dupa gust
  • nucsoara, proaspat macinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie:

Pentru peste, taie somnul in jumatate, pe orizontala.Intr-un vas, amesteca cele doua feluri de ulei de masline cu coaja rasa si zeama de lamaie de lamaie si sare de mare, dupa gust.Unge ambele jumatati de somn cu acest amestec.Aseaza una din jumatatai pe o farfurie, presar-o cu frunzele tocate si acoper-o cu cealalta jumatate de somn.Leaga somnul cu o sfoara si da-l la rece 1 ora.
Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Scoate somnul de le rece si da-l la copt 50-60 minute pana cand carnea s-a facut.
Intre timp, fierbe cartofii in apa cu sare si frunzele de menta apoi scurge-i.

Pentru sos, pune laptele la fiert impreuna cu lamaia.Dizolva amidonul in 200 ml vermouth apoi adauga-l in laptele fierbinte.Lasa totul sa fiarba usor pana cand sosul incepe sa se ingroase.Adauga zaharul, sare de mare si piper alb, dupa gust si putina nucsoara macinata apoi amesteca bine.
Serveste pestele taiat felii cu cartofi noi fierti si sos de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel