Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola

de Bucataras Medi in Peste, 29 Noi 2010 | 5539 vizualizari

 

Sosul a fost inspiratie Boss......cu mici modificari, adica ce aveam prin casa.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc file de somn
  • sare,piper
  • boia de ardei dulce
  • o mana de spaghetti(eu am folosit integrale)
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
  • Pentru sos:
  • ulei de masline
  • 200 ml suc de tomate
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de mustar
  • 100 ml vin rose
  • 1/2 lg zahar
  • ierburi de Provence
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola:

Fileurile de somn se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper  boia de ardei si ierburi de Provence..Se pun pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se dau la cuptor.Tinem pana cand fileurile sunt bine facute si rumene.

Separat intr-o oala cu apa in care am pus un strop de sare fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.Cand sunt gata fierte scurgem de apa si clatim cu apa rece.Adaugam o lingura de ulei de masline, putina sare si putin patrunjel verde si amestecam.

Pentru sos:

Ceapa taiata marunt , usturoiul taiat feliute si ardeiul iute curatat de seminte si taiat fasii mici se calesc in uleiul de masline.Adaugam mustarul si stingem cu vin.Adaugam sucul de tomate si lasam  la foc portivit sub capac pana ce sosul scade.La final adaugam ierburile de Provence, zaharul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Asezonam cu patrunjel verde.

Servim somnul alaturi de spaghetele stropite din belsug cu sos cald.

Un deliciu.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola 67138
retete culinare - Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola 67140
retete culinare - Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola 67142
retete culinare - Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola 67145

COMENTARII (67)

ionix 1

15.12.2010, 10:57

am înghiţit în sec... super

Bucataras Medi 1

15.12.2010, 11:49

Ionix, nu mai inghiti in sec mai bine hai la o portie...................

Cris2711 1

15.12.2010, 17:59

mersi mersi,asa retete...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55