Somn pane, in sos tomat si usturoi

de Ina in Peste, 7 Iul 2011 | 8227 vizualizari

 

N-am cuvinte.......

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati de somn
  • 5 oua
  • 200 g pesmet
  • sare
  • piper
  • sos tomat  cu usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn pane, in sos tomat si usturoi:

Dupa ce curatam si portionam pestele, spalam bine bucatile si  le scurgem de apa. Presaram putina sare, lasam 10 minute, apoi scurgem  lichidul lasat de bucatile de peste , presand in palme fiecare bucata de peste.

Batem ouale cu un praf de sare si piper. Trecem bucatile de peste prin pesmet, apoi prin ou si iar pesmet, lasand fiecare bucata la zvantat, cca. 5 minute ( pesmetul va absorbi oul si se va usca, formand o crusta in jurul feliilor de peste ) 

Prajim pestele in tigaia Dry Cooker ( se poate si in ulei, dar eu prefer varianta fara ), dupa ce mai trecem odata bucatile prin ou batut. Scoatem bucatile de peste pe un prosop de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.

Servim pestele cald, alaturi de sos tomat cu usturoi.

 

TIPS-URI

1

Alternand impregnarea in pesmet si ou, de mai multe ori, vom obtine o crusta frumoasa la suprafata pestelui

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn pane, in sos tomat si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Ina 1

08.07.2011, 13:33

Licuta, socra-miu mai pescuia, eu nu Acum nici el nu mai merge la pescuit... Dar avem de unde procura

Ina 1

08.07.2011, 13:35

Medi' Poate eram acasa, urato, de ce n-ai dat un semn? Nu te mai iubesc

MotanLaOale 1

08.07.2011, 21:43

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somn la cuptor