Somon cu arome chinezesti in supa aromata

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 11 Sep 2015 | 493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru somon:
  • 4 bucati file de somon cu piele, fara oase
  • o bucata de 2 cm ghimbir proaspat, decojit
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 chili
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 lime
  • mix 5 mirodenii chinezesti
  • Pentru supa de taitei:
  • 4 fire ceapa verde, taiate rondele
  • 2 chili, tocati
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • o bucata de 2 cm ghimbir proaspat, decojit, ras
  • 1 lingurita mix 5 mirodenii chinezesti
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 900 ml supa de pui bio
  • 200 grame sugar snaps(mazare pastai)
  • 200 grame taitei
  • sos de soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu arome chinezesti in supa aromata:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ghimbirul, chili, usturoiul, ceapa, sosul de soia si sucul de lime pana se obtine un sos omogen. Se toarna intr-o tava relativ mica, in care sa incapa bucatile de peste si sa nu mai ramana mult spatiu. In acest mod, bucatile de peste fierb in sos si pielea devine crocanta. 

 Se taie bucatile de peste din loc in loc, pe partea cu piele. Se presara sare, piper si mix de mirodenii chinezesti si se stropesc cu putin ulei de masline. Se aseaza in tava cu sos si se introduce aceasta in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius, unde va ramane pentru 18 minute. 

Intr-o cratita se incalzeste putin ulei si se adauga ceapa verde si chili, apoi ghimbirul si usturoiul. Dupa cateva minute se adauga mixul de condimente si amidonul. Se amesteca, apoi se adauga supa si mazarea. Se aduce la punctul de fierbere si se adauga sos de soia, daca este nevoie. Se adauga taiteii, se acopera si se lasa la fiert cateva minute. 

Se serveste supa, impreuna cu bucatile de somon si sosul in care a fost gatit somonul.

 

COMENTARII (7)

dantes

dantes 1

12.09.2015, 07:30

interesant

-Licurici-

-Licurici- 1

14.09.2015, 12:47

Tare bun!

miki_a

miki_a 1

14.09.2015, 14:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!