Somon cu cartofi prajiti si salata rucola.

de dicarmencitta1957 in Somon, 24 Feb 2010 | 6722 vizualizari

 

by dicarmencitta
Este un fel de mancare conceput de mine,care sunt fan peste.

 

INGREDIENTE

  • 5 medalioane de somon.
  • 1 lamaie.
  • 1 kg cartofi albi la punga(Carrefour).
  • 1 cutie de salata rucola.
  • 300 ml ulei de masline extravirgin.
  • vegeta,
  • piper proaspat macinat(boabe roz care sunt mai putin piperate),
  • un praf de menta uscata,
  • un praf de tarhon uscat.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu cartofi prajiti si salata rucola.:

Dupa ce am spalat si curatat pestele il bagam la cuptor, pentru 30 de minute.intr=o tava de yena.Daca tava nu are capac putem pune o folie de aluminiu,este foarte important ca somonul sa se faca in abur.

Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor si dam la o parte capacul sau folia de aluminiu si il lasam sa prinda o crusta deasupra inca 10 minute. In acest timp curatam si pregatim cartofii pentru prajit. Incingem 300 ml ulei de masline extravirgin, intr-un tuci si prajim cartofii in el.

Dupa ce i-am prajit, ornam pe farfurie somonul, cartofii, rucola. Separat facem o salata verde, amestecata cu Rucola. Ornatul pe farfurie, ramane la aprecierea celui care o face. Este o mancare foarte usoara si foarte gustoasa, alaturi de un pahar de vin alb.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu cartofi prajiti si salata rucola." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

rivka 1

24.02.2010, 16:37

tu esti certata cu rucola madi ca si eu cu broccoli intr-o vreme acum ceva ani , ma enerva ca toata lumea dintr-o data era disperata dupa calitatile miraculoase ale broccoli-ului, ce varza nu era buna , acum sa fiu sincera mi se pare o leguma(e leguma? ) mediocra si la gust....mai buna e conopida

dicarmencitta1957 1

25.02.2010, 12:02

Dar brocoli este foarte bun si are multe beneficii pentru sanatatea noastra.Rucola mie personal mi-a placut,ptr ca mananc foarte multe salate.Este un pic diferita de salata verde a noastra.

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor