Somon cu ciuperci si sos de mustar

de Doralinda in Somon, 17 Mai 2013 | 4962 vizualizari

 

O reteta simpla, chiar daca pare complicata!

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de somon
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
  • 250 gr ciuperci taiate felii
  • Ptr sos:
  • 3 linguri mustar
  • 1 lingura vin alb
  • 1 lingura otet
  • 120 ml ulei masline
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ceapa tocata marunt
  • 2-3 linguri conia (optional)
  • jumatate lingurita zahar
  • 2 lingurite marar tocat marunt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu ciuperci si sos de mustar:

Preparati sosul intai: mixati mustarul, vinul si otetul cu ajutorul unui mixer, apoi amestecati uleiul de masline cu cel de floarea soarelui apoi adaugati la compozitia de mustar mixand la viteza medie pana devine o crema ca maioneza. Intr-o craticioara, topiti untul, adaugati ceapa si caliti cca 2-3 min pe foc mediu. Adaugati coniacul si cu atentie aprindeti cu un chibrit.

Cand flacarile s-au stins, presarati zaharul si continuati sa amestecati pana se caramelizeaza ceapa. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca putin si amestecati in compozitia de mustar impreuna cu mararul, sarea si piperul, sosul ar trebuie sa fie putin dens. Ungeti filetele de somon cu ulei, sare si piper, si le puneti intr-o tigaie gen tefal, cca 4-5 min pe fiecare parte. Intre timp, sotati(caliti) ciupercile in ulei de masline, dupa care se pun in farfurie langa peste.

Puneti sosul deasupra, se serveste imediat, alaturi de legume la gratar sau sotate.

TIPS-URI

1

Pestele NU se intoarce mai mult de o data pe fiecare parte!

2

Puteti folosi ciuperci proaspete (sunt mai bune) sau cele din conserva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu ciuperci si sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Doralinda 1

12.12.2013, 23:23

Krysty

Xandrinne 1

04.02.2015, 08:51

Doralinda 1

05.02.2015, 13:36

Multumesc Xandrine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Plachie de somon