Somon cu ierburi aromate si amestec de cereale

de Sylvia in Somon, 18 Apr 2011 | 5342 vizualizari

 

Va propun azi o reteta delicioasa si usor de realizat, file de somon in ierburi aromate. Somonul poate fi inlocuit cu orice alt peste, atat file cat si peste intreg

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta avem nevoie de :
  • filé de somon ( eu cumpar cel mai des somon intreg si il fac eu filé, nu e chiar perfect la aspect dar stiu macar ca nu e tratat cu substante chimice ),
  • 2-3 linguri de ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • marar verde,
  • ierburi aromate uscate ( pentru salate am pus eu care aveau in compozitie arpagic uscat, usturoi, ardei, patrunjel ),
  • putin coriandru macinat,
  • un varf de cutit de fond de peste pudra) .
  • Pentru garnitura am folosit
  • un amestec de cereale care avea in compozitie cuscus, granule de faina de porumb, orz, secara, grau, rosii si ardei deshidratate, patrunjel.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu ierburi aromate si amestec de cereale:

  Preparare : pregatim uleiul si ierburile aromate pentru somon, se punem intr-un bol toate si amestecam pana la omogenizare.

  Pensulam bucatile de somon cu acest amestec si le lasam macar o ora la rece. Intr-o tigaie neaderenta, tefal am folosit eu punem un strop de ulei de masline si bucatile de peste. Acestea trebuie facute la foc mediu si trebuie intors de mai multe ori, lasat foarte putin pe partea fara piele ca sa nu se rumeneasca prea tare.

 In timpul acesta ne ocupam de cereale. Acestea trebuie rehidratate timp de 9 minute cu apa clocotita, cat sa treaca peste ele. Dupa 9 minute se pun intr-o tigaie neaderenta, se amesteca bine si se lasa pana se incalzesc bine, mestecand cu grija cu o spatula de lemn .

 Servim somonul asezat pe un pat de cereale si cu o salata asortata langa. Este un pranz sau o cina delicioasa, fara prea multe calorii si plin de proteine si cereale. Cerealele trebuie luate in considerare destul de serios ca aliment de baza in alimentatie si diversele amestecuri care se gasesc pot sa inlocuiasca foarte bine painea si sa aduca un plus de gust . Eu le folosesc adesea atat pentru a acompania amestecurile de legume cat si alaturi de fripturi. Va doresc pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu ierburi aromate si amestec de cereale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu sos de ciuperci