Somon cu lamaie si sote de dovlecei

de Oana in Somon, 25 Sep 2011 | 3061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g somon proaspat
  • o lamaie
  • sare si piper
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • un dovlecel de gradina
  • un catel de usturoi
  • 20 g unt
  • 1 lingurita cu smantana
  • marar proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu lamaie si sote de dovlecei:

Pestele se portioneaza, se spala si se lasa la scurs. Lamaia se stoarce si se pastreaza zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga usturoiul dat prin presa si apoi se pune pestele cu pielea in jos. Se acopera cu capac si se lasa la foc mic 2 minute. Se adauga jumatate din zeama de lamaie, se condimenteaza si se lasa sa scada. Apoi se intoarce pestele pe partea cealalte si se adauga restul de zeama de lamaie. Se scoate pestele si se pastreaza la cald.

Dovlecelul se spala si se taie in patru, pe lung, apoi cuburi. Se pune o craticioara cu apa pe foc, se adauga sare, iar cand clocoteste se pune dovlecelul si se fierbe 2 minute. Se scoate cu o spumiera. Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga usturoiul dat prin presa si dovlecelul. Se lasa putin la inabusit si se adauga o lingurita cu smantana. Se stinge focul si se presara deasupra marar tocat fin.

Se serveste somonul cald cu soteul de dovlecei.

 

RETETA IN IMAGINI

Somon cu lamaie si sote de dovlecei-0
Somon cu lamaie si sote de dovlecei-1
Somon cu lamaie si sote de dovlecei-2
Somon cu lamaie si sote de dovlecei-3
Somon cu lamaie si sote de dovlecei-4

COMENTARII (17)

Oana

Oana 1

14.10.2011, 11:01

Cum sa nu! poti sa faci cartofi natur

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 23:23

babi5

babi5 1

23.12.2013, 07:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!