Somon cu legume la cuptor

de ela in Somon, 6 Ian 2012 | 13687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rondele somon
  • 1 kg cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 conserva ciuperci feliate
  • 1 praf ienibahar
  • 250 ml vin
  • 100 ml apa
  • 300 ml bulion de casa
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 foi dafin
  • 3-4 rosii cherry
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu legume la cuptor:

Pregatim un sos din sucul de lamaie,ulei,sare si piper si punem peste rondelele din tava si lasam la macerat 30minute si mai mult.

Curatam morcovul,il taiem rondele si il punem la fiert in apa cu sare.Intre timp,curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert peste cartofi,15minute.Scoatem si ii punem la scurs intr-o sita.

Ardeiul il curatam si il taiem fasii.Ciupercile le scurgem de apa,le trecem printr-un jet de apa si le lasam la scurs.

Peste peste punem morcovii,cartofii,ardeii,ciupercile,rosiile taiate rondele saram,piperam,punem putin praf de ienibahar.

Facem un sos din apa si vin si il turnam deasupra, punem bulionul,mai condimentam putin si dam la cuptor 30-40minute,depinde de cuptor.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Somon cu legume la cuptor-0
Somon cu legume la cuptor-1
Somon cu legume la cuptor-2
Somon cu legume la cuptor-3
Somon cu legume la cuptor-4
Somon cu legume la cuptor-5
Somon cu legume la cuptor-6
Somon cu legume la cuptor-7
Somon cu legume la cuptor-8

COMENTARII (26)

ela 1

08.01.2012, 19:37

Miuta,chiar a fost tare bun...

mena29 1

09.01.2012, 14:21

Ooo daaa!

ela 1

09.01.2012, 15:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04