Somon cu o crusta de cartofi si legume

de nacularisa in Somon, 13 Apr 2014 | 9039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300-350 g somon (pt 2 portii),
  • 1 cartof mare,
  • 1 ou,
  • 1 dovlecel,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 4-5 rosii cherry,
  • 250 g ciuperci,
  • 2 catei de usturoi,
  • rozmarin(proaspat/uscat),
  • sare,
  • piper,
  • marar proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu o crusta de cartofi si legume:

-se curata bucatile de peste si se condimenteaza cu sare si piper

-cartoful se da prin razatoare si se condimenteaza cu sare,piper si rozmarin si 1 catel de usturoi tocat marunt

-se adauga si oul si se amesteca

-se da pestele prin faina si pe o parte si pe alta

-se pune pe partea fara piele,un strat subtire din amestecul de cartofi

-se pune ulei de masline intr-o tigaie,pe toata suprafata si cand este incins,se aseaza pestele cu stratul de cartofi in jos

-se lasa pana devine aurie crusta de cartofi si se intoarce si partea cealalta ca sa se prajeasca putin- 2'-3'

-se pune la cuptor,intr-o tava tapetata cu hartie de copt,pt cca 10'-15' max.

-legumele se taie felii potrivite,nu groase,iar ciupercile in 4

-se pune putin ulei de masline,sare,piper,1 catel de usturoi,apoi le facem la foc mare.Spre final adaugam si rosiile cherry si amestecam continuu,pana ajung aldente(10'-15'),apoi le oprim.Se adauga marar proaspat peste ele.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon cu o crusta de cartofi si legume 311014
retete culinare - Somon cu o crusta de cartofi si legume 311015

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

14.04.2014, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D