Somon cu portocale si orez negru

de alldaycooking in Somon, 11 Mai 2013 | 2986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 file-uri de somon
  • 1 portocala
  • piper rosu boabe
  • mix lamaie si piper
  • sare
  • 100 gr orez negru
  • 100 gr praz
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cubulet de unt
  • 50 gr mazare congelata
  • 500 ml supa sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu portocale si orez negru:

File-urile de somon le-am asezat intr-o tava ceramica. Din portocala am taiat 4 rondele, iar restul de portocala l-am stors si am turnat sucul deasupra somonului. Am presarat putin mix lamaie si piper deasupra somonului, am asezat feliile de portocala si apoi cateva boabe de piper rosu plus mix lamaie si piper.  Am acoperit tava cu hartie de copt si am introdus in cuptor la 250 grade Celsius timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute am luat hartia de copt si am lasat 5 minute sa se rumenasca pestele.

Prazul taiat rondele l-am calit in ulei de masline si unt. Cand prazul a capatat o culoare aurie, am adaugat orezul negru si le-am lasat sa se prajeasca impreuna timp de 2-3 minute. Am adaugat treptat supa si am supravegheat sa nu scada prea mult lichidul.

Dupa ce am pus ultimul polonic de supa, am adaugat si mazarea congelata si am lasat pe foc pana cand aproape tot lichidul a fost absorbit de orez. Am adaugat putina sare.

 

RETETA IN IMAGINI

Somon cu portocale si orez negru-0
Somon cu portocale si orez negru-1
Somon cu portocale si orez negru-2
Somon cu portocale si orez negru-3
Somon cu portocale si orez negru-4

COMENTARII (20)

bianca92

bianca92 1

24.10.2013, 11:54

nu am avut cum sa rezist. A trebuit neaparat sa il pun la favorite

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 08:46

excelent

mihaelar63

mihaelar63 1

02.12.2013, 16:01

Reteta regala

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!