Somon cu salata de cartofi

de kryky_55 in Somon, 2 Iun 2009 | 11100 vizualizari

 

Desi imi place pestele foarte mult niciodata nu m-am gandit cum sa il gatesc, preferam variante simple fara prea mult efort :D gen pestele la conserva ;)) si cel facut de tatal meu. ;)) Si uite asa(nu stiu cum de....) m-am decis sa incerc sa pregatesc peste.Ce a iesit ?va las pe voi sa comentati. :P

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati (escalop) de somon
  • 300 gr cartofii
  • 300 gr. rosii cherry
  • 4 ciupercute (optional)
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri  ulei de masline
  • 1 lingura  otet balsamic
  • 1 lingura  ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura busuioc uscat sau 25 de grame verde(de preferat cel verde)
  • 2 linguri  suc de lamaie
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu salata de cartofi:

Condimentati bine somonul dupa care ii acoperiti cu folie alimentara si il dati la frigider pana in momentul preparari.

Curatati si taiati cartofii cubulete dupa care ii puneti la fiert cu apa si putina sare la foc potrivit.

Spalati ciupercutele si taiatile fasii.

Intr-un bol mare puneti uleiul de masline,adaugati otetul balsamic si usturoiul pisat,amestecati bine.

Taiati rosiile pe jumatate,puneti rosiile peste dressing si adaugati busuiocul,condimentati bine cu sare si piper si lasati deoparte.

Cand cartofii s-au fiert ii strecurati bine de apa,si ii adaugati peste salata de rosii,amestecand cu grija.

Prajiti putin ciupercile si le adaugati peste cartofi amestecand cu grija din nou.

Acum a venit timpul pestelui :D :

 Puneti 1 lingura ulei de floare soarelui intr-o tigaie iar cand s-a incalzit bine puneti pestele la prajit (cu partea cu piele in jos) pentru 2 min (Atentie :2 min si nu mai mult). Cu grija il intoarceti pe partea cealalta si il mai lasati 2 minute dupa care il dati la cuptor pentru aprozimativ 5 min la 180 de grade,Si gata !

Dupa ce il scoateti de la cuptor il stropiti cu sucul de lamaie si serviti impreuna cu salata de cartofi !

Este foarte bun !cartofii absorb din aroma rosiilor si a dresingului si cu pestele merge de minune !

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu salata de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon cu portocale si orez negru