Somon cu sos de capere

de ianculubita in Somon, 21 Noi 2013 | 13209 vizualizari

 

Azi cam tarziu am venit cu pranzul dar a durat ceva pregatitul si tin neaparat sa va recomand aceasta reteta cu un gust deosebit de bun
Recunosc este putin costisitoare dar avand in vedere ca eu nu dau bani pe peste,mi-am dorit acest rasfat,ca doar nu-i in ficare zi!

 

INGREDIENTE

  • 1 somon (2-3kg)
  • 1 pahar vin alb
  • 2 lamai
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice
  • 500 g cartofi
  • 5 linguri smantana
  • 5 linguri capere
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 ceasca cu lapte de cocos
  • 1 lingura boia
  • salata verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de capere:

Pestele curatat,spalat,portionat,il condimentam cu sare,piper,ierburi aromatice,usturoi,il punem in tava,il stropim cu ulei,zeama de lamaie,adaugam vinul,acoperim tava,lasam la cuptor 10-15 min.

In acest timp,cartofii curatatispalati,taiati rondele,condimentati cu sare,piper,usturoi,boia si ulei,ii punem intr-o tava cu o ceasca cu apa,ii acoperim si-i lasam la cuptor 25min.

Pentru sos,amestecam smantana cu laptele de cocos,adaugam putin suc de lamaie,caperele tocate,sare si piper.

Servim pe farfurie peste,cartofi,deasupra sos iar alaturi salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic

TIPS-URI

1

sosul nu trebuie sa fie gros dar nici subtire

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon cu sos gremolada