Somon cu sos de leurda

de ianculubita in Somon, 18 Mar 2014 | 1855 vizualizari

 

Pentru azi,vin cu un peste bun dar mai ales sanatos;stiu,veti spune ca este foarte scump dar o data la cateva luni ne permitem sa cumparam 2-3rondele cat sa ne facem pofta; norocul meu e ca-mi trimite fata din Italia din cand in cand!!
Reteta este dupa Jacob Hausmann pe care eu il apreciez foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • 4 rondele de somon
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 dovlecei
  • 400 g ciuperci mici
  • 1 legatura de leurda
  • 200 ml smantana lichida
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 1lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de leurda:

Pestele condimentat cu sare,piper,stropit cu vin,il lasam sa se marineze,intorcandu-l din cand in cand;

In ulei incins rumenim pestele pe ambele parti dupa care-l scoatem pe farfurie;in uleiul ramas calim ciupercile taiate in sferturi si dovleceiii cubulete iar dupa 5min-i scoatem intr-un bol

In restul de ulei ramas,daca nu,mai adaugam 1lingura,punem leurda taiata marunt,stingem cu vinul ramas de la marinare,dupa 3min.adaugam smantana,omogenizam,condimentam si oprim focul

Servim pe farfurie legume,deasupra peste apoi sosul si alaturi lamaia

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon cu sos de leurda 304368
retete culinare - Somon cu sos de leurda 304369
retete culinare - Somon cu sos de leurda 304370
retete culinare - Somon cu sos de leurda 304371
retete culinare - Somon cu sos de leurda 304372
retete culinare - Somon cu sos de leurda 304373
retete culinare - Somon cu sos de leurda 304374
retete culinare - Somon cu sos de leurda 304375

COMENTARII (18)

Panacris 1

19.03.2014, 17:05

Panacris 1

19.03.2014, 18:21

Gata, am executat Delicios! Multumesc Lubika!

ianculubita 1

19.03.2014, 18:25

Ma bucur ca v-a placut,sa va fie de bine!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29