Somon cu sos de smantana si sofran

de Swanheart in Somon, 17 Dec 2009 | 4288 vizualizari

 

Am vazut reteta pe blog-ul Mayei, si m-a ispitit. Data viitoare insa nu voi mai pune sofran, nu imi place defel gustul - dupa pararea mea aduce a carton, plastic, ceva chimic...

 

INGREDIENTE

  •  
    • file de somon
    • o ceapa 
    • 1 lamîie
    • 500 ml supa (eu nu am avut, si am pus apa, in care am dizolvat un cub Knor de pui) 
    • 100 ml smîntîna
    • 1 lingura amidon
    • sofran
    • piper
    • sare 
    • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de smantana si sofran:

Se incinge uleiul de masline (2 linguri), si se rumeneste ceapa taiata marunt, cu o felie de lamaie. Sosul va avea un gust bun, acrisor si aromat.


Se adauga supa. Cand clocoteste, se Adauga sare si piper, dupa gust. Se reduce focul, apoi se adauga smantana, amidonul si sofranul, lasand sa fiarba la foc mic.


Se strecoara sosul intr-un vas yena.


Se condimenteaza fileurile, si se pun la prajit la foc iute, cate 1 min pe fiecare parte, incat sa ramana crud la mijloc.


Se scot fileurile si se aseaza peste sos. Se da 10 min la cuptor, la 250 grade.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12223
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12225
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12226
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12227
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12228
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12229
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12230
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12231
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12232
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12233
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12234
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12235

COMENTARII (7)

liana_geicu 1

17.12.2009, 20:22

Arata nemaipomenit

Swanheart 1

18.12.2009, 01:15

A fost foarte bun pestele. Ce nu mi-a prea placut a fost gustul pe care sofranul l-a dat sosului. Uneori cand cumpar apa minerala (Tusnad) are un gust ciudat, de la sticla de plastic. Exact cu gustul ala am asociat eu gustul sofranului.

pana_luminita 1

18.12.2009, 15:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!