Somon cu sos de smantana si sofran

de Swanheart in Somon, 17 Dec 2009 | 4309 vizualizari

 

Am vazut reteta pe blog-ul Mayei, si m-a ispitit. Data viitoare insa nu voi mai pune sofran, nu imi place defel gustul - dupa pararea mea aduce a carton, plastic, ceva chimic...

 

INGREDIENTE

  •  
    • file de somon
    • o ceapa 
    • 1 lamîie
    • 500 ml supa (eu nu am avut, si am pus apa, in care am dizolvat un cub Knor de pui) 
    • 100 ml smîntîna
    • 1 lingura amidon
    • sofran
    • piper
    • sare 
    • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de smantana si sofran:

Se incinge uleiul de masline (2 linguri), si se rumeneste ceapa taiata marunt, cu o felie de lamaie. Sosul va avea un gust bun, acrisor si aromat.

Se adauga supa. Cand clocoteste, se adauga sare si piper, dupa gust. Se reduce focul, apoi se adauga smantana, amidonul si sofranul, lasand sa fiarba la foc mic.

Se strecoara sosul intr-un vas yena.

Se condimenteaza fileurile, si se pun la prajit la foc iute, cate 1 min pe fiecare parte, incat sa ramana crud la mijloc.

Se scot fileurile si se aseaza peste sos. Se da 10 min la cuptor, la 250 grade.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12223
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12225
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12226
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12227
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12228
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12229
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12230
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12231
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12232
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12233
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12234
retete culinare - Somon cu sos de smantana si sofran 12235

COMENTARII (7)

liana_geicu 1

17.12.2009, 20:22

Arata nemaipomenit

Swanheart 1

18.12.2009, 01:15

A fost foarte bun pestele. Ce nu mi-a prea placut a fost gustul pe care sofranul l-a dat sosului. Uneori cand cumpar apa minerala (Tusnad) are un gust ciudat, de la sticla de plastic. Exact cu gustul ala am asociat eu gustul sofranului.

pana_luminita 1

18.12.2009, 15:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21