Somon cu sos rose

de radu_popovici in Somon, 26 Feb 2012 | 3191 vizualizari

 

Combinatia de lamaie si capere este una clasica pentru peste, iar aroma de rozmarin se potriveste bine cu somonul, a carui carne este putin grasa, satioasa si cu personalitate. Vinul rose completeaza si rotunjeste in mod fericit, atat ca savoare cat si coloristic, preparatul.

 

INGREDIENTE

  • 1 file de somon cu piele, circa 300 g 
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin 
  • sare 
  • piper negru, proaspat macinat 
  • 1 fir proaspat de rozmarin 
  • 2 felii de lamaie 
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • firisoare de coaja de lamaie 
  • 2 linguri de vin rose (sau alb) 
  • 2 lingurite de capere
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos rose:

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se spala fileurile de somon si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.

Se asaza fileul intr-un platou de dimensiune potrivita. Se ung cu ulei de masline platoul si fileul de somon. Acesta din urma se asezoneaza cu sare si piper. Se asaza deasupra fileului cele 2 felii de lamaie si firul de rozmarin, se stropeste cu suc de lamaie si vin. Se presara peste fileu caperele. Se acopera platoul cu folie de aluminiu.

Se gateste fileul circa 15 minute (10 minute la fiecare 2-3 cm grosime). Se serveste imediat ce se inlatura folia, stropit cu putin ulei de masline extra virgin, insotit de cate un pahar de vin Rose by Enira 2010.

 

TIPS-URI

1

Vin pentru servit: Rose by Enira 2010

RETETA IN IMAGINI

Somon cu sos rose-0

COMENTARII (13)

irena

irena 1

21.03.2012, 09:52

Excelent !
Felicitari!

Zamfira

Zamfira 1

01.04.2012, 22:11

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 22:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!