Somon in sos de ciuperci si smantana la cuptor

de Rux in Somon, 20 Oct 2015 | 4042 vizualizari

 

O mare, mareeee, dar mareeeeeee bunatate! Stiti cat de bine se combina somonul cu ciupercile si smantana?
Garantez, ca doar sunt si eu un mic bucataras! :))))))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champinion
  • zeama de lamaie
  • 1 ceapa alba
  • 3 bucati file somon mai grosute
  • 400 gr smantana
  • 70 ml vin alb
  • 3 linguri pline ulei de masline
  • 1 lingura de unt
  • sare roz de Himalaya(sau de mare)
  • piper alb
  • marar
  • cimbru
  • maghiran( optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in sos de ciuperci si smantana la cuptor:

Ceapa si ciupercile se spala si se toaca dupa dorinta, eu am lasat ciupercile mai mari.

Se calesc impreuna in ulei de masline, se tin pe foc mic pana incep sa adune zeama si se pune smantana, se potriveste gustul de sare si piper, se adauga cimbrul, mararul si maghiranul. Se pune si o lingura de unt , apoi si vinul si se amesteca bine.

Se pun bucatile de somon(eu l-am pus direct din congelator)stropite cu zeama de lamaie in tava si se toarna  sosul de ciuperci deasupra. 

Se da tava la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.

O minunatie!

 

TIPS-URI

1

Nu este necesara decongelarea dar daca doriti puteti face asta, eu am pus si imagine cu sectiunea ca sa vedeti ca s-a copt foarte frumos.

RETETA IN IMAGINI

Somon  in sos de ciuperci si smantana la cuptor-0
Somon  in sos de ciuperci si smantana la cuptor-1
Somon  in sos de ciuperci si smantana la cuptor-2
Somon  in sos de ciuperci si smantana la cuptor-3
Somon  in sos de ciuperci si smantana la cuptor-4
Somon  in sos de ciuperci si smantana la cuptor-5

COMENTARII (27)

maisondenisse

maisondenisse 1

03.11.2015, 10:05

Ce bine arata!!!

Rux

Rux 1

03.11.2015, 20:43

Multumesc frumos

anabulai

anabulai 1

04.11.2015, 07:07

Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: bulaianapitt@yahoo.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!