ma mir sa aud ca exista persoane la care nu le place somonul, il ador, cel mai mult imi place taiat asa bucati cam de 10 cm si apoi rumenit pe grill, scurt, cateva minute pe o parte si pe alta, pe pielita, sa ramana inca roz asa suculent sa nu se uste, singurele condimente sare si piper...o nebunie cu o salata langa ,,,,mmmmm
Mihaela poate ai mancat si tu cu tot felul de sosuri si de asta nu iti place ca te inteleg perfect. Eu in Romania am cumparat un somon congelat si l-am pregatit simplu la gratar a fost excelent
Adinutza eu la gatit si marinat , atunci cand nu se preteaza uleiul de masline sau pur si simplu pentru a alterna gustul folosesc sau ulei de porumb sau amestec de 4 uleiuri. Amestecul asta de uleiuri asa in cumpar din magazin dar se poate prepara si acasa, e o combinatie intre ulei de floarea soarelui(preponderent) , de sambure de strugure,de rapita si de masline. Nu iti imagina ca are un gust iesit din comun dar e f bun pentru ca se comporta altfel la temperaturi inalte, nu produce prin ardere colesterolul ala rau ...am vazut in detaliu explicatia in ceva reportaj la tv, cica conteaza foarte mult sa nu fie doar de floarea soarelui. Eu uleiul de floarea soarelui il folosesc numai pt cartofii prajiti si si acolo il prefer adesea pe cel de rapita pur.
Rivka eu am mancat primele retete cu somon groaznice, plutea intr-un sos olandez cica dar nu era din ala adevarat ca la imi place si era moale cumva parca fiert in el, iti zic ca poate fi si groaznic facut cum zici tu la gratar sau prajt simplu si daca pui sos pe el apoi e cu totul alta treaba.
Oana eu am cateva retete care le-am descoperit bune, o sa mai postez ce am facut eu. O sa intru si la tine pe blog ( dar nu pot intra flamanda ) sa vad ce ai si tu in "domeniu "
sylvia e f simplu si f bun...la fel am avut si eu 4 rondele de somon(am batut un ou in care am pus sare,piper si rozmarin),am imnuiat pestele in ou ,l-am tavalit prin faina si pesmet si l-am prajit..l-am servit cu mamaliguta..am mancat si cu mujdei ..o bunatate...