Somon la cuptor cu sos de mustar si miere

de Irina in Somon, 28 Apr 2009 | 15109 vizualizari

 

Sotul meu a venit azi din piata cu o frumusete de somon. Toata lumea stie deja ca e o carne usoara, bogata in acizi grasi omega3 , care ajuta la imbunatatirea functiilor cerebrale si protejeaza organismul contra bolilor de inima. Pana si Mateiut stie ca se face mai destept daca mananca peste.

Deci, dau fuga sa caut o reteta in cartile de bucate, pe net (traiasca net-ul!) si nu m-am putut hotari la una singura . Asa ca le voi face pe amandoua.
Prima ar fi asa:

 

INGREDIENTE

  • 3-4 fileuri de somon
  • 1 lg mustar Dijon
  • 1 lg miere de albine
  • 1 Lg ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat, taiate marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu sos de mustar si miere:

Am preparat sosul amestecand ingredientele de mai sus, am asezat somonul in tava si am turnat sosul peste somon.

Am pus tava la cuptor incalzit la 180 g Celsius si am lasat-o cam 45 min. Rezultatul? Apetisant!

Si ca sa fie atractiv pentru copiii mei am garnisit somonul cu piure de cartofi si broccoli. Se poate pune si sos peste somon, dar copiilor mei nu le place. 

 

RETETA IN IMAGINI

Somon la cuptor cu sos de mustar si miere-0
Somon la cuptor cu sos de mustar si miere-1
Somon la cuptor cu sos de mustar si miere-2
Somon la cuptor cu sos de mustar si miere-3
Somon la cuptor cu sos de mustar si miere-4
Somon la cuptor cu sos de mustar si miere-5

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04