Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala

de Bucataras Medi in Somon, 12 Feb 2010 | 7149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -4 fileuri de somon
  • -1 portocala taiata bucati
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -cateva picaturi ulei de masline
  • -sare
  • Pentru sos:
  • -un cub de unt(circa 25 g)
  • -3-4 linguri de faina
  • -250 ml sampanie
  • -zeama de la o portocala
  • -1 portocala taiata cubulete
  • -un strop de sare
  • -putin piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala:

Se condimenteaza fileurile cu sare si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.Se presara pe deasupra coaja rasa de portocala si lamaie. Se aseaza intr-un vas in care am adaugat feliile de portocala si putina apa si se dau la cuptor.


Din cand in cand se stropesc cu sosul din vas si daca este nevoie se mai adauga cate putina apa.Cand sunt gata rumenite se scot pe un platou.


Separat se "confectioneaza" sosul.Intr-o tigaie se topeste untul; se adauga in ploaie faina amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.(Cantitatea de faina poate varia in functie de cat de vascos vrem sosul.)Se stinge cu sampanie, turnand putin cate putin si amestecand cu ajutorul telului.Se adauga apoi zeama si cubuletele de portocala .Se amesteca pentru o buna omogenizare.Se condimenteaza cu sare si piper alb, dupa gust.La final acest sos se adauga peste peste.


Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala 17073
retete culinare - Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala 17074
retete culinare - Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala 17076
retete culinare - Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala 17077
retete culinare - Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala 17078
retete culinare - Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala 17079

COMENTARII (17)

Bucataras Medi 1

23.03.2010, 13:08

Cu multa placere, Epurasha2bb......................ma bucur ca iti place.
Pup!

Bucataras Medi 1

23.03.2010, 13:09

Nadina , multumesc de vizita si aprecieri...................si mie imi place.
Pup!

Cris2711 1

20.07.2011, 17:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27