Somon la gratar cu sos roz

de nadea68 in Somon, 2 Ian 2014 | 6318 vizualizari

 

Daca ne-am saturat de carne va poftesc la ceva peste cu un sos foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • - 2 felii somon proaspat pentru marinat
  • - 1/2 pahar vin alb
  • - 1 capatana usturoi
  • - zeama de la o lamaie
  • - frunza dafin
  • - sare -piper
  • pentru sos roz
  • -2 linguri maioneza
  • -1 sau 2 lingurite ketchup
  • -zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar cu sos roz:

Incepem cu marinatul pestelui:Intr-o farfurie punem ingredientele :vinul,zeama de lamaie,dafin,sare piper,usturoi taiat marunt.Asezam pestele si lasam la marinat cam 30/40 minute. Intre timp preparam sosul roz. Intr-u bol punem maioneza si ketchup si amestecam,adaugam dupa gust zeama de lamaie. Incalzim gratarul. Scoatem pestele dupa timpul de marinat,il lasam un pic la scurs si-l punem pe gratar,cateva minute pe o parte si cateva minute pe cealalta parte :).

Cand pestele e gata servim cu sosul roz. Sosul roz e folosit la peste si mai ales la creveti.

 

TIPS-URI

1

-ingredientele pentru sos au fost in functie de portii,petru mai multe portii,mariti cantitatile de maioneza si ketchup

RETETA IN IMAGINI

Somon la gratar cu sos roz-0
Somon la gratar cu sos roz-1
Somon la gratar cu sos roz-2
Somon la gratar cu sos roz-3
Somon la gratar cu sos roz-4
Somon la gratar cu sos roz-5

COMENTARII (26)

georgeta_v 1

03.01.2014, 22:51

delicios

nadea68 1

04.01.2014, 11:52

nilgun 1

22.02.2014, 15:37

bun bun somonul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04