Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan

de simona72 in Somon, 5 Mai 2016 | 958 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am folosit rondele de somon proaspat, pe care le-am marinat in zeama de limeta aromatizata cu menta. Sunt fan peste, dar nu somon. Somonul este un peste gras, provenit din acvacultura, ceea ce pe mine nu ma satisface. Dar na, asta e piata, doar astfel de produse ne ofera…

 

INGREDIENTE

3 rondele de somon proaspat
  • Zeama de la o limeta
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 4-5 frunze de menta proaspata
  • Sare roz
  • Piper proaspat rasnit
  • Pentru crusta:
  • 2 felii de paine de secara vechi de 1-2 zile
  • 2 linguri parmezan ras fin
  • 4-5 frunze menta proaspata
  • Coaja de la o limeta
  • Un praf de sare roz si piper proaspat rasnit
  • 2 ciupituri coaja de lamaie pudra
  • Pentru servit: felii de limeta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan:

Spalam si curatam pestele, asta daca mai este cazul. Il tamponam cu prosoape de bucatarie pentru a absorbii surplusul de apa. Intr-un castronel punem zeama de la o limeta, adaugam putin ulei de masline, 4-5 frunze de menta taiate marunt, 2 ciupituri de sare si piper. Amestecam ingredientele pana se topeste sarea. Acest amestec il punem peste peste, pe ambele parti. Vom observa ca atunci cand pestele crud vine in contact cu zeama de limeta /lamaie, acesta se albeste. Se marineaza si in acelasi timp se gateste putin, pestele… Se lasa la marinat 15-20 minute.

Pentru crusta: punem cele 2 felii de paine intr-un prajitor si le prajim 5 minute. Le lasam sa se raceasca, le rupem in bucati si le maruntim la robotul de bucatarie. Obtinem un pesmet de casa, mai rustic, cu firimituri mai mari de paine. Peste pesmet punem parmezanul ras, menta tocata marunt, coaja de limeta rasa fin, coaja de lamaie pudra, sare si piper proaspat rasnit. Amestecam ingredientele.

 

Dupa ce pestele s-a marinat il prajim intr-o tigaie gril 3-4 minute pe o parte si pe alta. Asezam rondelele de somon prajite la gril intr-o tava cu hartie de copt. Peste peste punem din amestecul cu pesmet. Asezam tava in cuptor cat mai aproape de gril, la 180 grade pentru 10 minute. Servim pestele cald, stropit din abundenta cu zeama de limeta si cu salata preferata. Sa va fie de folos!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan 441672
retete culinare - Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan 441673
retete culinare - Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan 441674
retete culinare - Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan 441675
retete culinare - Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan 441676
retete culinare - Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan 441677
retete culinare - Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan 441678
retete culinare - Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan 441679
retete culinare - Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan 441680
retete culinare - Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan 441681
retete culinare - Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan 441682

COMENTARII (22)

Rocsi 1

06.05.2016, 20:54

Au facut si ai mei somon de Bunavestire si li s-a cam aplecat de el, cel putin sotul meu a zis ca nu mai mananca prea curand ...

Moni_alex 1

18.05.2016, 15:23

Bun!

Panacris 1

21.05.2016, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: