Somon pane cu mujdei si mamaliguta

de Oana in Somon, 28 Apr 2009 | 16130 vizualizari

 

Cam aiurea combinatia…stiu :)…dar alt peste nu aveam si era musai sa mananc cu mamaliguta si mujdei :). Si am incercat asa! N-am mai facut niciodata somon pane, doar la cuptor sau pe gratar cu lamaie. Uite ca merge si-asa si e delicios! Mai ales ca acum folosim ulei de palmier la prajeli si cica e mai sanatos :)

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de somon
  • un ou
  • putin lapte
  • faina
  • usturoi
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon pane cu mujdei si mamaliguta:

Am facut un amestec dintr-un ou cu faina si putin lapte, putina sare, pana a devenit ca o smantana mai groasa. Apoi am dat bucatile de somon prin amestec si le-am prajit pe ambele parti.

Intre timp, aveam pe foc si apa pentru mamaliguta. Am uitat sa masor cantitatile…eu le fac din ochi si am facut doar pentru mine de data asta…Dar, estimativ, am pus doua cani de apa, putina sare, iar cand a inceput sa clocoteasca am pus malaiul si am amestecat cu telul, pana s-a facut tot ca o smantana groasa, amestecul trebuie sa fie destul de lichid. Am pus capacul si am lasat sa fiarba, amestecand din cand in cand cu telul. La final am adaugat o lingura cu unt si am rasturnat mamaliguta intr-un bol.

Mujdeiul il fac cu un instrument foarte practic, iese rapid si foarte usor. Usturoiul astfel maruntit il frec cu putina sare si doua lingurite de ulei de masline si apoi adaug putina apa rece.

Si iata minunatia, gustul a fost demential, ovcors

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pane cu mujdei si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv din somon(Trandafir)