Somon pe gratar in sos meuniere

de RuxyRux in Somon, 16 Mar 2011 | 8157 vizualizari

 

Un sos delicios care se combina perfect de regula cu un peste prajit, ( foarte des salau), eu am ales o varianta mult mai sanatoasa, gratarul de somon ...

 

INGREDIENTE

  • cotlete de somon
  • ulei de masline pentru uns pestele
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • 1/2 borcanel de capere( in jur de trei linguri)
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 120 gr unt
  • 1/2 lingurita miere( zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon pe gratar in sos meuniere:

Se face intai sosul :

Intr-o tigaie topim untul, adaugam zeama de lamaie, vinul si amestecam bine sa omogenizam, mai lasam pe foc un minut adaugam caperele, mierea, sarea si piperul dupa gust. Stingem focul si punem patrunjelul tocat.

Spalam pestele il zvantam bine intr-un servet, il saram il ungem cu ulei de masline si-l punem pe gratarul incins. Il intoarcem cu grija si nu-l lasam foarte mult 3-4 max 5 min pe o parte.

Servim cu garnitura de cartofi natur cu bucatele de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe gratar in sos meuniere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Cris2711 1

23.03.2011, 12:27

Ruxy salutari de aici din departare si pupici

RuxyRux 1

23.03.2011, 14:55

Ce surpriza minunata Cris draga mea o zi superba sa ai

adry88 1

20.05.2011, 17:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon cu ierburi aromate si amestec de cereale