Somon prajit de Vinerea Mare

de Cris2711 in Somon, 25 Mar 2016 | 875 vizualizari

 

Planuit a fost sa il preparam la gratar,dar azi a plouat tare mult si a fost rece,asa vrand,nevrand am trecut la varianta prajit la tigaie.Dar a fost foarte bun si asa.

 

INGREDIENTE

  • 10 bucati somon fara cap
  • 400-500 gr. faina
  • sare
  • piper
  • jumatate cutie de Rama de 500 gr.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon prajit de Vinerea Mare:

Cele 10 bucati de somon se pregatesc pentru prajit.

Intr-o tava se pune faina.Vezi poze.

Somonul se sareaza si pipereaza pe dinauntru si pe dinafara.

Apoi se tavalesc prin faina.

Apoi in doua tigai mari se incinge bine Rama,impartita pentru cele doua tavi.

Se prajeste bine,doua bucati in fiecare tigaie.

Cele care sunt gata se pun intr-o tava mare la cuptor la 150°C pana se prepara si restul.

Cand sunt gata, se serveste alaturi de salate.

Noi am servit alaturi de salata de cartofi si salata de varza.

 

 

TIPS-URI

1

Intai se prajesc la foc incins,apoi se reduce temperatura.

2

Se poate servi langa orice fel de salata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon prajit de Vinerea Mare 435060
retete culinare - Somon prajit de Vinerea Mare 435061
retete culinare - Somon prajit de Vinerea Mare 435062
retete culinare - Somon prajit de Vinerea Mare 435063
retete culinare - Somon prajit de Vinerea Mare 435064
retete culinare - Somon prajit de Vinerea Mare 435065
retete culinare - Somon prajit de Vinerea Mare 435066

COMENTARII (30)

Cris2711 1

28.03.2016, 12:47

Ksenya .Elucubratiiculinare,Geanina

Cris2711 1

28.03.2016, 12:47

Dante

Adele 1

15.04.2016, 19:33

Bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55